Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 16 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Tarım ve Köyişleri Bakanı Eker 

Antalya Ticaret Borsası (ATB) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır ve beraberindeki heyet, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker'i makamında ziyaret etti.
 
Heyette ATB Meclis Başkanı Hüseyin Cahit Kayan, ATB Yönetim Kurulu üyeleri İbrahim Köse, Recep Özkul, Ata Sönmez, Cüneyt Doğan ile ATB Genel Sekreteri Ahmet Erol Köksalan da yer aldı. Ali Çandır, Bakan Eker'i, 28 Nisan - 1 Mayıs 2011 tarihleri arasında gerçekleştirilecek 2. Yöresel Ürünler Fuarı'na davet etti. 
 
 
Ziyarette konuşan Bakan Eker, Antalya'nın turizmin yanında iyi bir tarım kenti olduğunu kaydetti. Eker, bu yıl ikincisi düzenlenecek Yöresel Ürünler Fuarı'nın ulusal değerlerin tanıtımı ve pazar arayışlarında önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, programının uygun olması halinde fuara mutlaka katılmak istediğini ifade etti. 
 
Antalya EXPO 2016'da koordinatör bakanlık ilan edildiklerini hatırlatan Eker, "Bakanlık olarak çocuk ve çiçek temalı EXPO'yu çok önemsiyoruz. EXPO 2016, tarımsal çevresel boyutuyla büyük bir organizasyon. Bununla ilgili yoğun bir çalışma temposu bizi bekliyor." dedi. 
 
Yöresinin ismini alan ürünleri YÖREX çatısı altında toplamayı amaçladıklarını belirten ATB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır ise fuara bu yıl 81 ilin katılımını sağlamayı hedeflediklerini kaydetti. Fuara kültürel boyut katacaklarını ifade eden Çandır, 15 yörenin halk Oyunlarının sunulacağını aktardı. Fuarla küçük üreticileri cesaretlendirmeyi amaçladıklarını dile getiren Çandır, Antalya olarak EXPO'yu çok önemsediklerini ve bu büyük organizasyona hükümettin desteğini beklediklerini vurguladı
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
11.03.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Tarım ve Köyişleri Bakanı Eker'den Yörex'e Tam Destek




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız