Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 22 Aralık 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

OSMANİYE - ABD’de yaptıkları incelemeler sonucunda yer fıstığına özel gübre ürettiklerini açıklayan Cüneyt Yavuz, bu alandaki çalışmalarını geliştireceklerini ve  Osmaniyeli üreticinin yüksek verim alması için Ar-Ge yatırımlarına devam edeceklerini kaydetti. 

 

Organik gübre üretimiyle tarım sektörüne yaklaşık 11 yıl önce adım atan İsos Metal, yer fıstığına özel ürettikleri gübrelerle Osmaniyeli üreticinin yüksek verim alması için Ar-Ge çalışmalarını sürdürüyor. ABD’de yaptıkları incelemeler sonucunda böyle bir ürün geliştirdiklerini ifade eden İsos Metal ortağı Cüneyt Yavuz, “Bu konuyu geliştirmek adına çalışmalarımızı hızla sürdüreceğiz. Yer fıstığı, Osmaniye ili için çok büyük önem arz ediyor. Ürettiğimiz tohumlarla verimi daha da artırmak istiyoruz” diye konuştu.

 

Şu an dört çeşit ruhsatlı organik gübre ve 46 çeşit kimyasal ile yarı kimyasal gübre çeşidi üreten İsos’un tarım faaliyetlerinin yanı sıra madencilikte de hedef büyüttüğünü açıklayan Yavuz, madencilik yatırımlarında ilk adımı taş ocağı açarak attıklarını ve Osmaniye’de ferro krom tesisi kurmaya hazırlandıklarını belirtti. Cüneyt Yavuz, “Bu alanda da hedef çıtamızı yüksek tutuyoruz. Geniş rezervlere sahip maden sahalarında yaptığımız araştırmalarda gördük ki, potansiyel oldukça yüksek. Maden ocağımızın bulunduğu saha içinde zengin rezerve sahip alçı taşı ve kalsiyum sülfat ocağı da bulunuyor. Bu ürünü de en iyi şekilde değerlendirmek adına yatırım projeleri hazırlıyoruz” dedi.

 

İş dünyasına adım attıkları 2000 yılından bu yana tarım ve madencilik sektörlerinde farklı projelerle, çeşitli hamlelerde bulunduklarını belirten Cüneyt Yavuz, gübrede Türkiye’de önemli bir marka olmanın yanı sıra madencilikte de önemli aşamalar kaydetmeye hazır olduklarını dile getirdi. Şirketin kuruluş hikayesini aktaran Yavuz, bir dönümden daha küçük bir arazide başlayan faaliyetlerini şu an 30 dönüme varan bir alanda kurulu tesislerinde yaklaşık 50 kişilik bir ekiple sürdürdüklerine işaret etti. Yıllar içinde kat edilen mesafeye ilişkin bilgi veren Yavuz, şu açıklamalarda bulundu: “Kurulduğumuz ilk yıllarda birkaç işçiyle, sınırlı çeşitte 20 ton gübre üretiyorduk. Bugün Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulu organik gübre üretim tesisimizde yıllık yaklaşık 16 bin ton üretim kapasitesine sahibiz. Dört çeşit ruhsatlı organik gübre ve 46 çeşit kimyasal ve yarı kimyasal gübre çeşidi üretiminin yanı sıra modern bir donanıma sahip tesisimizde her yıl ürün yelpazemizi genişletmeye özen gösteriyoruz. Bununla birlikte yeni tesisimizde demir-çelik sektöründeki atıkları, metal içerikli gübre çeşidine dönüştürebilecek teknolojik altyapıya sahibiz. Demir talaşı işleyerek toprağa verilecek demir sülfat gübresi haline getirebiliyoruz.”

 

“İhracatta Afrika ve Ortadoğu ülkelerinde yoğunlaştık”

 

Her bölgenin ürün çeşidine uygun gübre üretme kabiliyetine sahip olduklarını söyleyen Yavuz, tarımda yaşanan krizlerden bu şekilde etkilenmediklerini ifade etti. “Artık sadece bir bölgeye çalışmıyoruz” diyen Cüneyt Yavuz, Kuzey Kıbrıs’a dahi gübre gönderdiklerini belirtti. Yapılan yeni yatırımlarla birlikte üretimdeki çeşit sayısını da önümüzdeki dönemlerde artıracaklarını dile getiren Yavuz, gübrede önemli bir ulusal marka olduklarını belirtti. İhracatta Afrika ve Ortadoğu ülkelerinde yoğunlaştıklarını söyleyen Yavuz, açıklamalarını şu sözlerle sürdürdü: “Tüm dünya ülkeleriyle iş yapabilecek durumdayız. İstanbul’da da ofis açmayı hedefliyoruz. Bugüne kadar kazandıklarımızın çoğunu yeni yatırımlara harcadık ve 10 yılda önemli bir yol kat ettik. Piyasa şartlarını iyi izledik ve yatırımlarımızı bu doğrultuda gerçekleştirdik. Önümüzdeki dönem hedeflerimizi de beş yıl içinde tamamlamayı planlıyoruz. Bölgede gelişmek, büyümek, markalaşmak en büyük arzumuz. Türkiye’nin en büyük 500 kuruluşu sıralamasında yer almak için çalışıyoruz.”

 

“Osmaniye’de ferro krom tesisi kurmak istiyoruz”

 

Tarım sektöründeki faaliyetlerinin yanında, dünyada yaşanan gelişmelere paralel olarak maden ve inşaat sektörlerinde proje geliştirmeye ağırlık verdiklerini dile getiren Yavuz,   madencilik alanında hedeflerinin büyük olduğuna işaret etti. Cüneyt Yavuz, kalitesi yüksek taşlar, mucurlar ve kumlarla yatırımcıların en büyük tedarikçisi olma misyonuyla çalışmalarına devam ettiklerini dile getirdi. Kurdukları taş ocağıyla sektöre adım attıklarını hatırlatan Yavuz, “Maden ocağımıza yakın bölgede krom zenginleştirme ve Osmaniye’de ferro krom tesisi kurmak istiyoruz. Bu nedenle arazi talebinde de bulunduk. Yer tespitini yaptık ve yakın zamanda yatırım yapacaklar. Ocağımızın bulunduğu saha içerisinde zengin rezerve sahip jips ocağı da var. Bu ürünü de en iyi şekilde değerlendirmek için yatırım projeleri hazırlıyoruz” bilgisini verdi.

 

Bölgede başta liman olmak üzere, tüm yatırımlarda rahatlıkla kullanılabilecek taşların çıkarıldığı ocaklarında 0,3-0,5 mm arasında kum ve dolomit taşı üretimi yaptıklarına dikkat çeken Yavuz, maden sahalarında araştırma ve inceleme çalışmalarının devam ettiğini kaydetti. Bu alanda yabancılar ile işbirliği içinde olduklarının altını çizen Yavuz, “Bu sektörde yatırım yapabilecek yabancı ortak arayışlarımızı sürdürüyoruz. Özellikle bölgemizin enerji üssü olması ve demir çelik sektöründe büyük yatırımların gerçekleşmesi nedeniyle sektördeki yatırımlarımıza yoğunluk veriyoruz. Madencilikte dünya şirketi olmak istiyoruz. Ocaklarımızda çıkan kaliteli taşları ve madenleri dünya ülkelerine satmayı hedefliyoruz. Bu amaçla da yeni tesis kuruyoruz. Şirket olarak prensibimiz hammaddeyi katma değer yaratarak, son ürün haline getirip satmak” diye konuştu.

 

“Maden sahalarında yatırım yapabilecek yabancı ortak arayışlarımız sürüyor”

 

Maden sahalarında araştırma ve inceleme çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Cüneyt Yavuz, bu alanda yabancılar ile işbirliği içinde olduklarının altını çizdi.  Yavuz, “Bu sektörde yatırım yapabilecek yabancı ortak arayışlarımızı sürdürüyoruz. Özellikle bölgemizin enerji üssü olması ve demir çelik sektöründe büyük yatırımların gerçekleşmesi nedeniyle sektördeki yatırımlarımıza yoğunluk veriyoruz. Madencilikte dünya şirketi olmak istiyoruz. Ocaklarımızda çıkan kaliteli taşları ve madenleri dünya ülkelerine satmayı hedefliyoruz. Bu amaçla da yeni tesis kuruyoruz. Şirket olarak prensibimiz hammaddeyi katma değer yaratarak, son ürün haline getirip satmak” diye konuştu.

 

 

 

 

http://www.kobiden.com/I

Ekleme Tarihi
14.03.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: İsos, yer fıstığına özel gübreyle verim artırmayı hedefliyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız