Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 09 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

ADANA (İHA) - TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Adana Şubesi ve Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi işbirliği ile Ziraat Mühendisleri için Toprak Koruma Projesi Eğitimi düzenlendi.
Ziraat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Şahin Yeter, 5 gün sürecek eğitime 25 ziraat mühendisinin katıldığını belirterek, eğitim süresince kursiyerlere 16 saat teorik, 24 saat ise uygulamalı proje hazırlama eğitimi verileceğini, kurs sonunda yapılacak sınavda başarılı olanlara sertifika verileceğini söyledi.
Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim üyelerinden Prof. Dr. Fuat Şenol Arazi Değerlendirme ve Kullanım Planlaması, Tarım Dışı Kullanım Projeleri (Katı Atık Depolama, Akaryakıt İstasyonları, Kum ve Malzeme Ocakları), Doç. Dr. İsmail Çelik Teras ve Çevirme Kanallarının Dizaynı, Toprak Kayıplarının Hesaplanması ve Buna Göre Tedbirlerin Projelendirilmesi, Havza Yüzey Akış Miktarlarının Belirlenmesi, Erozyonla kaybolan toprak miktarının ve yüzey akış miktarlarının hesaplanması ve Oyuntu kontrolünde özel önlemler, Toprak koruma yapıları (Çevirme kanalları, Teraslar, Vb.), Prof. Dr. Suat Şenol, Dr. Mahmut Dingil ise Veri toplama, değerlendirme, harita bilgisi, büro çalışmaları, Arazi çalışmaları (Havza Yönetimi, Arazi Kullanımı, Doğal ve Teknik Sınıflandırma),Erozyonla kaybolan toprak miktarının ve yüzey akış miktarlarının hesaplanması konuları hakkında bilgi verecek.

Ekleme Tarihi
16.03.2011
Ekleyen Kişi
Namık Kalaycı


Link: Adana'da Toprak Koruma Projesi Eğitimi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız