Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 18 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Şeker Piliç, bir fast - food zinciri kurmaya hazırlanıyor. Yatırımın planlanması için en az iki yıl gerektiğini belirten Şeker Piliç yöneticisi Emre Bor, Ortadoğu pazarına yönelik ihracatlarını da artıracaklarını söyledi.
 
Türkiye’nin ilk tavukçuluk firmaları arasında yer alan Şeker Piliç’in Genel Müdür Yardımcısı Emre Bor, bir fast-food zinciri kurmayı planladıklarını söyledi. 
Emre Bor, “Bu konuyu düşünüyoruz. Son dönemde yabancı tavuk zincirleri Türkiye’ye geldi. Sağlıklı ve hızlı tüketim olması nedeniyle de tercih ediliyorlar. Biz de hem üretici, hem de bu konuda derin bir bilgiye sahip olan bir ekip olarak fast-food işine girmeyi planlıyoruz. Yatırımın planlanması, ürün ve mönülerin oluşturulması için en az 2 yıllık bir süreç gerekir. İstanbul, Ankara, Bursa ve İzmir gibi büyük kentlerden işe başlanabilir” dedi. 
 
300 milyon lira ciro yaptı
2010’da 30 milyon dolarlık yatırımla devreye soktukları yeni kesimhane ile üretim kapasitesilerini yüzde 40 artırdıklarını ifade eden Bor, “Piliç, hazır mutfak, şarküteri ve toplu tüketim grubu olarak dört kategoride üretim yapıyoruz. Pazar payı açısından sektörün ilk 6, marka bilinirliği açısından ise ilk 3 firması arasında bulunuyoruz. Ciromuz 300 milyon TL” dedi. 
Piliç şinitzelden misket köfteye ve hatta Urfa kebaba kadar geniş bir işlenmiş ürün yelpazeleri olduğuna değinen Emre Bor, “Özellikle öğrenciler ve çalışan kesim tarafından tercih ediliyoruz. Avrupa Birliği’nde kişi başı tavuk tüketimi ortalaması 23.5 kilogram. Türkiye’de ise 20 kiloya kadar yakınlaştık” diye konuştu. 
 
Çin’e piliç ayağı sattı
Şeker Piliç olarak Katar, Kuveyt ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi Körfez ülkerine ihracat yaptıklarını da belirten Bor şunları söyledi: 
“Ortadoğu pazarı bizim için daha cazip oluyor. 2008’de girdiğimiz Irak pazarı lokomotif oldu. Irak’taki bu başarı kültürel yakınlığımızla alakalı. Geçen yıl İran’da ciddi adımlar attık. Bu yılın ikinci yarısında Suudi Arabistan pazarına da gireceğiz. Sektör olarak Suudi Arabistan büyük önem taşıyor.”
Geçen yıl 12 milyon dolarlık ihracat yaptıklarını kaydeden Bor, Çin’e 2 milyon dolarlık piliç ayağı gönderdiklerini ve Ortadoğu pazarına da 10 milyon dolarlık satış yaptıklarını söyledi.  
 
En çok tavuğu Akdeniz yiyor
-  Türk halkının yüzde 98’si tavuk eti tüketiyor.
-  Tavuk eti en çok Akdeniz Bölgesi’nde yeniyor. 
-  Kişi başı yıllık tüketimin 20.94 kilogram olduğu Akdeniz’i sırasıyla 18.12 kilogram ile İç Anadolu, 16.74 kilogram ile Doğu Anadolu ve 16.20 kilogram ile Marmara bölgesi izliyor.
-  Türk halkı en çok yüzde 44.55 ile bütün piliç alıyor. Yüzde 33.65 de but-bageti tercih ediyor. 
-  Tüketicilerin yüzde 44.73’ü tavuğu haşlama yaparken, yüzde 23.30’u fırında, yüzde 17.26’sı mangalda pişiriyor, yüzde 14.62’si de yemeklere katıyor.
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
18.03.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Şeker Piliç fast-food’a giriyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız