Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 14 Mayıs 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

 BURSA (A.A) - Marmarabirlik'in geçen yıl yüzde 17,76 artırdığı ihracatını daha da yükseltmek için Avrupa'da alt bayilikler oluşturduğu bildirildi. 

     Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, Başköy Entegre Tesislerinde yurt dışı bayileriyle yaptığı toplantıda, 2010 yılında Türkiye'nin en büyük 345. sanayi kuruluşu olan Marmarabirlik'in toplam satışının 29 bin ton, bedelinin ise 174 milyon lira olduğunu söyledi. 
     Geçen yıl bir önceki yıla göre yurt içi ve dışı satışlarında miktar olarak yaklaşık yüzde 10, ciro olarak da lira bazında ortalama yüzde 16 büyüme gerçekleştirdiklerini dile getiren Asa, şöyle konuştu: 
     ''İhracatta 5 bin 374 ton satışla önceki yıla önemli artış sağladık. Döviz getirisi açısından baktığımızda da 21 milyon 355 bin dolar elde edilmiş ve önceki yıla göre yüzde 17,76 artış sağlanmıştır. İhracat yaptığımız ülke sayısı 30'a ulaşmıştır. Marmarabirlik, küresel ekonomik krizin damgasını vurduğu 2010 yılını yara almadan atlatmıştır.'' 
     Asa, 2010 yılında yurt içinde satış ve pazarlama ile ilgili yeni politikalar çerçevesinde bölgesel yapılanmayı tamamladıklarını belirterek, ''İhracatı artırmak için Avrupa'daki distribütörlere bağlı alt bayilikler oluşturduk. Marmarabirlik daha çok zeytin satmak zorunda. Daha çok satmalı ki, üreticiden daha fazla ürün alabilmeli'' diye konuştu.

Ekleme Tarihi
18.03.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Marmarabirlik'ten ihracat atağı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız