Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 10 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
et 

Toplam 8 kategoride ürettiği bisküvi ve çikolata ürünleri ile 80 ülkeye ihracat yapan Saray Gıda, besicilik ve süt alanındaki faaliyetleri ile iç piyasaya yoğunlaşıyor. Toplam 10 milyon dolarlık yatırım ile Karaman'da süt ve süt ürünleri alanında yeni bir tesis yatırımına başlayan Saray, Özdağ markası ile besilik alanına gireceğini açıkladı.

 Yeni yatırım hedeflerini dün İstanbul'da düzenlenen basın toplantısı ile açıklayan Saray Gıda Yönetim Kurulu Başkanı  Sami Özdağ, yurtiçi ve yurtdışındaki tüm fırsatları takip ettiklerini açıkladı. Özdağ, şu anda ikisi Ukrayna ve Suudi Arabistan'da olmak üzere 10 tesiste üretim gerçekleştirdiklerini söyledi. Gıda dışında mobilya, makine ve oluklu mukavva alanında da faaliyet gösterdiklerini açıklayan Özdağ, yeni yatırım planlarında da gıdanın ön plana çıktığını dile getirdi. Özdağ, özellikle süt ve besicilik alanına büyük önem verdiklerine işaret ederek, "Gıdada hem Türkiye hem de yurtdışındaki arayışlarımız devam ediyor. Şu anda Karaman'da 10 milyon dolarlık bir yatırımımız söz konusu. Burada süt, süt tozu, peynir çeşitleri ve meyve suyu üretimi söz konusu olacak. Bu yatırım yıl sonunda tamamlanacak. Bunun dışında hayvancılığa da girmek istiyoruz. Burada ilk etapta 500 büyükbaş ile başlayacağız. Besicilik olarak devam etmek istiyoruz. Bu da 2012 yılının ikinci yarısında tamamlanmış olacak" bilgilerini verdi.
 
Libya'ya giden mallarımız limanda kaldı
 
Özdağ, Mısır, Tunuz, Cezayir, Libya gibi ülkelerde de ciddi ihracat çalışmalarının olduğuna işaret ederek, özellikle Libya'da yaşanan olayların ihracatlarını aksattığını kaydetti. Libya'ya yollanacak 550 bin dolarlık ürünün Mersin limanı ile fabrikalarında kaldığını anlatan Özdağ, bu ürünlerin daha sonra başka liman ve ülkelere aktarıldığını ifade etti.  
 
Yabancı fonlar ortak olmak istiyor
 
Yurtdışı faaliyetleri ile ilgili de bilgi veren Özdağ, şu anda 80 ülkeye 50 milyon dolarlık ihracat yaptıklarını kaydetti. Grubun toplam cirosunun da 270 milyon TL olduğunu kaydeden Özdağ, ihracatta özellikle Çin ve ABD pazarları üzerinde çalıştıklarını dile getirdi. Özdağ, bu ülkelerdeki marketlere girmek için yoğun çaba harcadıklarını vurguladı. İsviçre'de bulunan pazarlama şirketlerinin de Avrupa'da ve Amerika'da etkinliklerini artıracak bir marka satın alımı için çalıştığını anlatan Özdağ, şu ana kadar pek çok yabancı fondan ve şirketten ortaklık ve işbirliği teklifi aldıklarını söyledi. 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
18.03.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Çikolatadan kazanıp et ve süte yatıracak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız