Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 16 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Tarım Bakanı Mehdi Eker, şeker, çikolata gibi ürünlerin ambalajlarında GDO bulunup bulunmadığına dair ibare konması tartışmasına "GDO'lu ürünlerin etiketinde belirtilmek zorunlu" diyerek son noktayı koydu
 
SABAH'ın gündeme getirdiği çikolata ve şekerdeki GDO tartışmasında yeni bir perde açıldı. Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, üreticilere ambalajlarda Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar (GDO) yazılmasının zorunlu olduğu mesajını verdi. MHP Mersin Milletvekili Mehmet Şandır'ın, yazılı soru önergesine cevap veren Bakan Eker, Biyogüvenlik Kanunu ile GDO'lu ürünlere düzenleme getirildiği, sonrasında ise yönetmeliğinin çıkarıldığını anımsatarak, "Oluşturduğumuz Biyogüvenlik Kurulu'na 26 Ocak 2011 tarihine kadar herhangi bir GDO başvurusu yapılmamıştır" dedi. Eker, içinde GDO bulunan ürünlerin etiketinde, bunun belirtilmesinin zorunlu olduğunun altını çizdi. 
 
AB OLMASA DA YAZIYOR 
AB ülkelerinde gıda ürünleri 'GDO içermemektedir' ifadesiyle, içinde GDO olmayan ürünü de etiketliyor. Türkiye'de ise yalnızca GDO'lu ürün etiketleniyor. Bu uygulamaya Almanya 2008, Fransa 2009 yılında geçti. GDO'lu ürünlerle ilgili yönetmeliğin 5'inci maddesi ise bebek mamaları, ek gıdalar gibi ürünlerde kullanmayı kesin olarak yasaklıyor. Tüketici dernekleri, içinde GDO olmayan ürünlerin de etiketlenmesi gerektiğini savunuyor. 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
19.03.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: GDO varsa ambalaja yazın




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız