Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
BTC’den yöre hayvancılığına destek 

ERZURUM (İHA) - Atatürk Üniversitesi ile Bakü - Tiflis - Ceyhan (BTC) boru hattı şirketi tarafından yürütülen ‘Sürdürülebilir kırsal kalkınma projesi’ kapsamında Tarım İl Müdürlüğü ve Damızlık Sığır Yetiştiriciler Birliği (DSYB) arasında hayvancılığa destek vermek amacıyla bir protokol imzalandı.
 
BTC Şirketi tarafından desteklenen, Atatürk Üniversitesi tarafından yürütülen ‘Sürdürülebilir kırsal kalkınma projesi’ kapsamında proje koordinatörlüğü, Tarım İl Müdürlüğü ve DSYB arasında ortak çalışmayı güçlendirmek için yapılan işbirliği protokolü törenine Atatürk Üniversite Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Tarım İl Müdürü Mustafa Altun, Proje Koordinatörü Prof. Dr. Mükerrem Kaya, Erzurum DSYB Bşakanı Serhat Fıratlıgil, BTC Şirketi Toplumsal Yatırım Programı Danışmanı Ali Kapucu ve proje uzmanları katıldı. Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Hikmek Koçak, Erzurum’daki hayvancılığa destek vermek amacıyla proje kapsamında bu güne kadar 4 milyon dolarlık maddi destek sağlandığını bildirdi. Prof. Dr. Koçak, “Üniversite ve BTC’nin desteğiyle 200 bin büyükbaş hayvan değişik hastalıklara karşı aşılamaya tabi tutuldu. Yine protokol kapsamında Aşkale ve Şenkaya’da DSYB şubeleri açılarak besiciye teknik destek verilecek” dedi.
 
İmzalanan protokolle BTC Ham petrol boru hattının Erzurum’da geçtiği 63 köyde hayvancılığı geliştirmek amacıyla bir dizi çalışma yapılacağını kaydeden Proje Koordinatörü Prof. Dr. Mükerrem Kaya, koruyucu aşılama, suni tohumlama, küpeleme, kamu teşviklerinin üreticilere ödenmesi, koruyucu hekimlik ve yeni şubelerin açılması gibi çalışmaların çalışmaların yürütüleceğini söyledi.
Erzurum DSYB, Sürdürülebilir Kırsal Kalkınma Proje Koordinatörlüğü ve Tarım İl Müdürlüğü arasında yapılan protokolle, 2011’de DSYB’ye toplam 100 bin liralık kaynak aktarılacağını anımsatan BTC Şirketi Toplumsal Yatırım Programı Danışmanı Ali Kapucu, şirket fonlarıyla alınan bir arcında birliğe hibe edileceğini dile getirdi.
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
22.03.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: BTC’den yöre hayvancılığına destek




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız