Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 22 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

ÇİFTÇİPLAT DÖNEM SÖZCÜSÜ PROF. DR. KAYMAKÇI: ''MERALARIMIZ BETON OLMASIN''
 
İZMİR (A.A) - Çiftçiplat Dönem Sözcüsü Prof. Dr. Mustafa Kaymakçı, meraların ''Mera Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılması Hakkında Yönetmelik'' nedeniyle betona dönüştürüleceği görüşünü savundu. 
     Çiftçiplat üyesi sivil toplum kuruluşlarıyla basın açıklaması yapan Prof. Dr. Kaymakçı, meraların zengin bitki çeşidine sahip bitki örtüleri olduğunu, toprak ve su varlığını erozyona karşı koruduğunu ve hayvanlar için de en ucuz ve sağlıklı kaba yem kaynağını oluşturduğunu anlattı. 
     Meraların, bir ülkenin en önemli doğal kaynakları arasında olduğunu kaydeden Kaymakçı, mera alanlarının kullanımı, bakımı, tespiti ve sınırlarını belirlemek üzere 1998 tarihli bir Mera Kanunu bulunduğunu, söz konusu kanun ile meraların belli düzeyde korunabildiğini söyledi. 
     ''Mera Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılması Hakkında Yönetmelik'' nedeniyle meraların betona dönüştürülmesi için yol açıldığını savunan Prof. Kaymakçı, şunları kaydetti: 
     ''25 Şubat 2011 tarihli yönetmelik ile Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'nun talebi üzerine meralık alanlarda elektrik ya da başka bir enerji üretim tesisi yapılması, Enerji Bakanlığı tarafından yönetmelikle belirlenecek. Bakanlık ilgili mercilere resen bu alanların imar planlarına işlenmesi emrini verebilecek. Kısaca meralık alanlarda tek yetkili, kendi hazırladığı yönetmelik ile Enerji Bakanlığı olacak. Böylelikle zaten binbir zorlukla geçimlerini sürdürmeye çalışan hayvan yetiştiricilerinin, çobanlarının ekmek kapıları da kapanacak. Yurttaşların, çevreci kuruluşların açacağı davalarda da yasal dayanakları ellerinden alınmış olacak.'' 
     
     -''İLLER BANKASI NEDEN İLBANK'A DÖNÜŞTÜRÜLDÜ?''- 
     
     İller Bankası'nın belediye, özel idare ve köy idarelerine ve bu idarelerin kurdukları birliklerde adı geçen idarelere bağlı tüzel kişiliğe haiz olan ya da olmayan ve katma bütçeli idare ve kurumların imar işlemleriyle ilgili konularda uğraşmak üzere kurulmuş tüzel kişiliğe sahip bir banka olduğunu hatırlatan Prof. Kaymakçı, İller Bankası'nın 8 Şubat 2011 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan 6107 Sayılı Kanunla İller Bankası AŞ'ye (İlbank) dönüştürüldüğünü söyledi. 
     İlbank'a dönüştürülen İller Bankası için özelleştirme yolu açıldığını savunan Prof. Dr. Kaymakçı, ''Borçlarını kapamak zorunda kalacak belediye ve özel idareler kentsel arazilerini elden çıkarmak zorunda kalacaklar. Burada çok değerli araziler var. Borçlanma belediye ve özel idareleri yüksek yoğunluklu planlar yapmaya sevk edecek. Daha da ilerisi bu arazilerin ipotek yoluyla yabancıların eline geçmesi olasılığı da yüksek olacak'' diye konuştu. 

Ekleme Tarihi
23.03.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: ''Meralarımız beton olmasın''




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız