Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 12 Mayıs 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
domates 

Muğla'nın Fethiye ilçesinde domates ihracatında yaşanan sıkıntının giderilmesi amacıyla, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Eski Müsteşarı ve AK Parti Muğla Milletvekili Aday Adayı Ali Boğa'nın girişimleriyle 4 memur görevlendirildi.

Alınan bilgiye göre, ilçeye bağlı Kumluova ve Karadere beldeleri ile Fethiye'deki diğer toptan sebze hallerinden yurtdışına sebze ihracatında özellikle pazar günleri inspektör denilen ihracat görevlisinin izinli olması nedeniyle işlem yapılamıyordu. İhracat için gerekli işlemlerin pazartesi günü yapılması ve ürünlerin salı günü yola çıkması nedeniyle domateslerde yumuşama meydana geliyordu. Konunun kendisine iletilmesi üzerine çalışma başlatan Ali Boğa, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı yetkilileriyle görüşerek Fethiye'ye 4 memurun görevlendirilmesini sağladı.

Fethiye'de domates ihracatı yapan Osman Yar, ilçedeki sebze hallerinde pazar günleri memur olmadığı için analiz alımı yapılamadığını belirterek, "Bu yüzden pazartesi günü analiz alınıp, salı günü mal sevkıyatı yapılıyordu. Domatesler üç gün beklemek zorunda kalıyor, böylece sorun yaşanıyordu. Memur görevlendirilmesi bizleri sevindirdi. Ali Boğa'ya ilgilerinden dolayı teşekkür ediyoruz" dedi.

Bu arada Fethiye'de bu yıl sonuna kadar 100 bin tonun üzerinde domatesin ihraç edilmesinin beklendiği bildirildi.

 

 

www.haber3.com

Ekleme Tarihi
28.03.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Fethiyeli ihracatçılara müjdeli haber ! Domates ihracatında yaşanan sıkıntının giderilmesi amacıyla 4 memur görevlendirildi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız