Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 15 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Besd-Bir 

BEYAZ ET SEKTÖRÜ ANTALYA'DA TOPLANACAK -ULUSLARARASI BEYAZ ET KONGRESİ, 11-15 MAYIS TARİHLERİ ARASINDA ANTALYA'DA YAPILACAK -BESD-BİR VE STBP BAŞKANI DAŞTAN: -''TÜRKİYE'DE 1990 YILINDA KİŞİ BAŞINA 3,8 KİLOGRAM OLAN BEYAZ ET TÜKETİMİ GEÇEN YIL 19,7 KİLOGRAMA YÜKSELDİ. SEKTÖR BAŞARISINI TİCARETE DE YANSITARAK 2010'DA 151 BİN TON İHRACAT YAPTI''

ANTALYA (A.A) - Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği (BESD-BİR) ile Sağlıklı Tavuk Bilgi Platformu (STBP) tarafından düzenlenen Uluslararası Beyaz Et Kongresi, 11?15 Mayıs tarihleri arasında Antalya'da yapılacak. 

     BESD-BİR ve STBP Başkanı Zuhal Daştan yaptığı yazılı açıklamada, 11-15 Mayıs tarihleri arasında Antalya Silence Beach Resort Otel'de gerçekleştirilecek kongrede, beyaz et sektörünün, üretimden tüketime kadar tüm yönleriyle ele alınacağını bildirdi. 

     Türkiye'de sadece beyaz et konusuna odaklanmış üst seviyede başka bir organizasyon olmadığını belirten Daştan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

     ''Beyaz et sektörünün sorunlarını tartışmak, bilimsel yenilikleri ve teknolojileri paylaşmak amacıyla bilim insanları, kamu temsilcileri, sanayiciler, teknik elemanlar ve tüketiciler dahil tüm paydaşları bir araya getirmenin sorumluluğuyla bu uluslararası kongreyi hayata geçirmeye karar verdik.'' 

     Türkiye'de 1990 yılında kişi başına 3,8 kilogram olan beyaz et tüketiminin geçen yıl 19,7 kilograma yükseldiğini vurgulayan Daştan, sektörün başarısını ticarete de yansıtarak 2010'da 151 bin ton ihracat yaptığını kaydetti. Daştan, beyaz et sektörünün büyük gelişme potansiyeli taşıdığına işaret ederek, açıklamasını şöyle sürdürdü: 

     ''Sektörün ilerlemesi ve rekabetçi bir üretim sürekliliğini yakalaması bilgi ve teknolojiden daha çok faydalanması ve sorunlarını çözmesi ile mümkün olacak. Tüketicinin de beyaz etin beslenmedeki öneminin yanı sıra, medyaya yansıyan spekülatif söylemler hakkında bilinçlenmesine ihtiyaç var. Yerli ve yabancı bilim insanları ve sektör paydaşlarının katılacağı kongrede sektörü her yönüyle ele alacağız.'' 

     1. Uluslararası Beyaz Et Kongresi'nde beyaz et kalitesinden kanatlı hayvan yetiştirmeye, tüketici beklentileri ve alışkanlıklarından hijyene, çevre dostu üretim uygulamalarından uluslararası mevzuata ilişkin bildiriler sunulacak. 

Ekleme Tarihi
29.03.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Beyaz et sektörü Antalya'da toplanacak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız