Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 13 Mayıs 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Yumurta Sevdirme Merkezi, saatlik üretimle tüketimi artıracak 

Konya’da yem ve yumurta üretimi üzerine faaliyet gösteren Kuzucu Yem Sanayi, tarihi bir mekanı restore ederek Yumurta Sevdirme Merkezi (YSM) kurdu.

Yumurta tüketimini teşvik etmek isteyen firma, burada müşterilerine günlük yerine saat başı üretilen taze yumurtaları sunmaya başladı.
    Protein deposu olan yumurtanın tüketimi, özellikle Avrupa Birliği ülkeleri, Amerika ve Japonya ile kıyaslandığında Türkiye'de daha düşük seviyelerde kalıyor. Yumurta tüketimini teşvik etmek isteyen üreticiler, birbirinden farklı yöntemler geliştiriyor. Kuzucu firması da Yumurtayı Sevdirme Merkezi’ni kurarak yumurta tüketimi artırmak isteyenler kervanına katıldı. Bu amaçla 'Yumurtayı Sevdirme Merkezi' kuran şirket, burada tüketicileri yumurta tüketimine teşvik etmek için saatlik yumurta satmaya başladı. 
Firmanın Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Kuzucu, üreticilerin aldığı tedbirler sayesinde Türkiye'de yumurta tüketiminin her geçen gün arttığını söyledi. Önceki yıllarda yumurta hakkında önyargılar olduğuna dikkat çeken Kuzucu, protein deposu olan yumurtanın tüketici nezdinde hak ettiği değeri bulacağını belirtti. 
    Yumurta üretim aşamalarının sağlık kontrollerinden geçtiğini vurgulayan Kuzucu, şunları kaydetti: “Genellikle günlük olarak üretilen yumurtalar, taze yumurta olarak vatandaşlara sunuluyor. Biz ise saatlik yumurta üreterek, bu tazeliği ön plana çıkardık. Satışa sunduğumuz yumurtalar, sabah erken saatlerde toplanıyor ve tereklere konuluyor. Yumurtalar aynı gün içinde bitiyor. Yani günlük yumurta yerine saatlik yumurta üretimi yapıyoruz. Yumurtaların tadı, köy yumurtası tadını aratmıyor.”

Ekleme Tarihi
29.03.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Yumurta Sevdirme Merkezi, saatlik üretimle tüketimi artıracak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız