Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 11 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Mersin'in Erdemli ilçesinde, sera domatesi, bu sene geçen seneye göre daha düşük fiyattan iç pazara satılıyor. Geçen sene 1.20 TL ile 1.40 TL fiyatları arasında satışı başlayan domates, bu sene 80-85 krş arasında alıcı buluyor.


Verimin bu yıl çok iyi olduğunu söyleyen domates üreticisi Osman Yılmaz, ancak fiyatın istedikleri oranda olmadığını, geçen yıl fiyatın daha yüksek olduğunu hatırlattı.
Yılmaz, "İlaç fiyatları, işçi fiyatları, gübre fiyatları ateş pahası. Kaliteli ürün üretmek zor ve maliyeti yüksek. Kaliteli ürün yetiştirdiğinizde karşılığını almalısınız. Sera ve açık alanda domates üretiminin yapıldığı Erdemli'de, üreticiler fiyatlardan memnun değil. Marketlerde tüketici yüksek fiyatla domates almasına karşılık, üreticiler ürünün tarlada para etmediğinden yakınıyor. Erdemli'de domatesin kilosu 80 kuruşa satılıyor." şeklinde konuştu.
Erdemli'de halde komisyonculuk yapan Rasim Şahin ise geçen yıl fiyatların daha iyi olduğunu, ancak bu yıl fiyatların düşük olduğunu söyledi. Şahin, "Üretici emeğini almalı. Nisan ayı ortalarında ihracat başlayacak. Bu dönemde fiyatların biraz daha artacağını umut ediyoruz." dedi.

Ekleme Tarihi
03.04.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Erdemli'de sera domatesi üreticisi fiyattan memnun değil




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız