Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 30 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Hollanda'da ayda yaklaşık 900 ton döner tüketildiği bildirildi.
 
Başta gıda olmak üzere, makine ve emlak gibi sektörlerde yatırımları bulunan Hollanda merkezli Jılpaq Holding'in sahibi Faruk Halıcı, son yıllarda tüketiminde ciddi bir artış yaşanan dönerin artık Avrupa'nın mutfak kültüründe yer aldığını söyledi.
 
Holdingin yeni merkezinin açılışı dolayısıyla düzenlenen törende konuşan Halıcı, iş yaparken aynı zamanda Türk kültürünü tanıtmayı da hedeflediklerini kaydetti.
 
 
Tilburg şehrindeki açılış törenine Rotterdam Başkonsolosu Esen Altuğ, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Hollanda Türk İşadamları Derneği (HOTİAD) Başkanı Turgut Torunoğulları'nın yanı sıra çok sayıda Türk kökenli girişimci katıldı. 15 yıldır faaliyet gösterdikleri Hollanda pazarında kendi markalarıyla hizmet verdiklerini belirten Faruk Halıcı, yeni tasarladıkları döner büfelerini ülkenin birçok yerine yerleştirmeyi planladıklarını anlattı.
 
Hollanda'dan sonra Türkiye'de de benzer yatırımlarda bulunacaklarını aktaran Halıcı, "Bizim hesaplamalarımıza göre Hollanda'nın aylık döner tüketimi 900 ton civarında. Takdir edersiniz ki bu 900 tonu sadece Türkler yemiyor. Hollandalı dostlarımız da döneri sevmişler, yemek menüleri arasında almışlar" dedi.
 
Hollanda'ya 45 yıl önce misafir işçi olarak gelen Türklerin artık iş adamı konumuna yükseldiğini söyleyen Rotterdam Başkonsolosu Esen Altuğ, bundan gurur duyduklarını ifade etti.
 
"Övünç kaynağımız" diye tanımladığı Türk yatırımcıların ülke ekonomisine olumlu katkılar yaptığını anlatan Altuğ, "Göçün ve göçmenlerin aslında birer kazanç olduğunun ispatısınız" diye konuştu.
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
04.04.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Hollanda'nın aylık döner tüketimi 900 ton




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız