Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 09 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Konya Şeker Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk,Seydibey Tarım Ürünleri İşleme Entegre Tesisleri'ni kampüs haline getireceklerini söyledi.

Recep Konuk, Konya Seydişehir ve Beyşehir'de görev yapan basın mensuplarını Seydibey Dondurulmuş Parmak Patates Cips Fabrikası'nda ağırladı. 70 kişiden oluşan basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Konuk, Konya Şeker Fabrikası çalışmaları ve Seydibey Dondurulmuş Parmak Patates fabrikası çalışmaları ve kampüs planları hakkında açıklamalarda bulundu.
Konuk, şunları söyledi: “Seydibey tesisleri üretim noktasında Türkiye’nin yüzde 25 talebine cevap vermektedir. Kullandığı ürünün yüzde 85'ini bu bölgeden yani Seydişehir ve Beyşehir’den karşılamaktadır. Seydibey ilerleyen süreçte bir kampüs alanı olacaktır. Nasıl üniversitelerde çeşitli bölümler oluyorsa burada da gün geçtikçe gıda sektörünü içine alan farklı bölümler oluşacaktır. Bunun ilk adımını attık; kullanılan patates artıklarından biyoenerji üretimini sağlamak için çalışmalarımızda sona yaklaştık. Seydibey'de kullandığımız enerjinin yüzde 38'ini buradan sağlayacağız.”

Türkiye’de eskiden olduğu gibi sanayici, edebiyatçı ve sanatçının yetişmediğini belirten Başkan Konuk, "Konya Ovası'nı doğru işletemezsek, üretemezsek insanlar bize siz üretemiyorsanız biz üretiriz derler. Konya’ya hep birlikte sahip çıkacağız. Konya Şeker’de şu an 10 bin kişi çalışıyor. Seydibey'i ise bir ucundan Seydişehir, bir ucundan Beyşehir tutarak çok ileri bir noktaya taşıma çabasındayız. Gıda denilince Konya Ovası gündeme geliyor. Konya Ovası'nı doğru yönetirsek Konya’nın gemisini Seydişehir’in Suğla Gölü'nde değil, okyanuslarda yüzdüreceğiz. Hep birlikte bütün bölgeyi düşüneceğiz. Bizim cefakar vefakar Anadolu insanımız neden refah içinde yaşamasın?" şeklinde konuştu.(CİHAN)

Ekleme Tarihi
04.04.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Recep Konuk: Seydibey kampüs haline gelecek




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız