Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 20 Mayıs 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

ANKARA (A.A) - Tarım ve Köyişleri Bakanlığının Denetimine Tabi Ürünlerin İthalatına Dair Dış Ticarette Standardizasyon Tebliği'nde değişikliğe gidildi.
     Dış Ticaret Müsteşarlığı'nın değişikliğe ilişkin tebliği, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.
     Buna göre, yem sanayiinde kullanılan ve kontrol belgesine tabi olmayan maddeler listesine ''bitkisel katı veya sıvı yağların ekstraksiyonundan (özütleme) artakalan küspe ve diğer katı atıklar'' eklendi.
     Kontrol belgesine tabi olmayan gıda maddeleri ve diğer tarım ve su ürünleri listesine, ''kuru anhidrit ürün üzerinden, içindeki azot miktarı ağırlık itibariyle yüzde 45'ten fazla olan üre (YGSKGTE)'' dahil edildi.
     Kontrol belgesine tabi olmayan gıda maddeleri ve diğer tarım ve su ürünleri listesinde yer alan ''9617.00.00.00.00 - Vakumlu şişeler ve diğer vakumlu kaplar (mahfazaları ile birlikte), bunların aksam ve parçaları (camdan iç gövdeler hariç)'' isimli eşyanın G.T.İ.P numarası ''96.17 Vakumlu şişeler ve diğer vakumlu kaplar (mahfazaları ile birlikte), bunların aksam ve parçaları (camdan iç gövdeler hariç) (YGSKGTE)'' şeklinde yeniden düzenlendi.
     Aynı listede yer alan ''1804.00.00.00.00 - Kakao yağı (katı ve sıvı)'' isimli eşyanın madde ismi ''1804.00.00.00.00 Kakao yağı (katı ve sıvı) (YGSKGTE)'' şeklinde değiştirildi.

Ekleme Tarihi
05.04.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Dış ticarette standardizasyon tebliğinde değişiklik




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız