Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Pazarlar’da 600 bin fidan toprakla buluştu 

KÜTAHYA (İHA) - Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü Simav Orman İşletme Müdürlüğü Simav Orman İşletme Şefliği sorumluluk alanında bulunan Pazarlar İlçesi Tepe ve Saray köyleri sınırları içerisinde 5 bin dekarlık alana 600 bin fidan dikildi.

Tepe köy sınırları içersinde Ormanların Rehabilitasyonu kapsamında yapılan ağaçlandırma çalışmaları devam ediyor. Yapılan ağaçlandırma çalışmalarında badem, ceviz, kestane, mahlep, akasya, ahlat, antepfıstığı ve fıstıkçamı fidanı dikimi yapıldı.

Rehabilitasyon projesi kapsamında dikim işlemleri yaklaşık bir ay gibi bir sürede 400 işçi ile yapıldı. Proje sahasının etrafı dikenli tel ihata ile çevrilerek ve köy tüzel kişiliği koruması yapılmak suretiyle koruma altına alındı.

Yapılan çalışmalardan memnuniyetini belirten Tepe köy ve Saray köy halkı sahanın devamında bulunan sahalarda da ağaçlandırma çalışmalarının ileriki yıllarda devam etmesini istiyorlar.

Ağaçlandırma çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini belirten Simav Orman İşletme Şefi Mehmet Başaran, “Simav Orman İşletme Şefliği sorumluluk alanlarında olan Pazarlar İlçesine bağlı Saray Köy ve Tepe Köy sınırları içersinde olan bozuk, verimsiz orman alanlarında ormanların rehabilitasyonu kapsamında yaklaşık 500 hektar(5 bin dekar)alanda sosyal ormancılık amaçlı badem, ceviz, kestane, mahlep, akasya, ahlat, antepfıstığı, fıstık çamı ve fıstıkçamı türleri ağırlıklı olmak üzere yaklaşık 600 bin adet fidan dikimi yapıldı. Dikim çalışmalarına Tepe Köy, Saray Köylü ve civar köylerdeki yaklaşık 400 kişi dikim çalışmalarına katıldı. Bütün bu dikim çalışmaları meyvesini vermeye başladığında (5 yıl sonra) yöre ekonomisine yılda 10 milyon(10 trilyon) lira katkı sağlayacaktır. Bu sayede tekrardan şehirden köye göç başlayacaktır. Bozuk orman alanlarını rehabilitasyon çalışmaları kapsamında dikilen fidanlar Simav Orman İşletme Şefliğinin Yeşilköy’de bulunan geçici orman fidanlığında yetiştirildi” diye konuştu.

Ekleme Tarihi
08.04.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Pazarlar’da 600 bin fidan toprakla buluştu




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız