Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

İZMİR (A.A) - Ege Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Tarakçıoğlu, ABD'de sağlıklı yaşam olgusu öne çıktıkça tuz kullanımının düştüğünü, baharat tüketiminin arttığını, gelişmeleri takip eden ihracatçıların bu ülkede pazar paylarını artırabileceklerini bildirdi.
     Tarakçıoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, 3-6 Nisan 2011 tarihlerinde ABD'nin Phoenix Arizona şehrinde Amerikan Baharat Tüccarları Birliği'nin (ASTA) yıllık toplantısı ve genel kuruluna katıldığını belirtti.
     ABD'de sağlıklı yaşam olgusuna büyük önem verildiğini kaydeden Tarakçıoğlu, doktorların sağlıklı yaşam için tuzdan uzak durulması tavsiyesinin çok etkili olduğunu, 2010 yılında ABD'de tuz tüketiminin ciddi oranda düştüğünü, buna karşılık baharat tüketiminin yüzde 30 seviyesinde arttığını anlattı.
     Tarakçıoğlu, bu değişimin baharat lehine sürmesini beklediklerini, ABD'de baharatların yeni yemek pişirme tekniklerinde çok yoğun kullanıldığını kaydetti.
     ASTA toplantısında özellikle gıda güvenliği konusunda çok yoğun görüşmeler yapıldığını bildiren Tarakçıoğlu, şöyle devam etti:
     ''Toplantılara katılan ithalatçılar ve ihracatçılar, ocak ayında ABD Başkanı Obama tarafından imzalanarak yürürlüğe giren Gıda Kanunu hakkında bilgi edindiler. ABD'nin ithalatta uygulamaya koyduğu yeni kurallar bu ülkeye gıda ihracatı yapan tüm firmalarımızı yakından ilgilendiriyor.
     Son yıllarda gıdaya bağlı yaşanan sağlık sorunlarının ve gıda ürünlerinde geri çağırmaların artması ABD'yi sıkı tedbirler almaya zorladı. ASTA Genel Kurulu'nda baharat konusunda üyelerinin yeni sisteme adaptasyonu yönünde çalışmalar yaparak bunları üyeleri ile paylaşmaya başladı. Bu değişime ayak uyduran ihracatçılarımız, büyüyen ABD pazarından daha büyük pay alabilir.''

Ekleme Tarihi
17.04.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Baharat İhracatçılarına ABD Pazarına Yönelme Tavsiyesi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız