Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

GAZİANTEP (İHA) - Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın yüzde 50 hibe destekli makine ve ekipman alımı müracaatının son başvuru tarihinin 25 Nisan olduğu bildirildi.
 
Araban Ziraat Odası Başkanı Mehmet Doğan, yaptığı açıklamada, "Arabanlı çiftçilerimiz zor şartlarda ve insan gücüyle çalışarak makinesiz ürün yetiştirdiklerini biliyoruz. Çiftçilerimizin işlerini kolaylaştırmak ve Araban ovasında yapılan ürün üretiminin uluslararası düzeyde rekabet etmesini sağlamak amacıyla bu teşvik ve destekleme programı ile 35 çeşit makine destekleme kapsamına alınmıştır.
 
Tüm çiftçilerimiz bu programa müracaat edip faydalanabilir. Mikana ve ekipman alımındaki Tarım ve Köyişleri Bakanlığının verdiği hibe oranı yüzde 50'dir. Hibeye esas tutar şahıslar için 50 bin lira, tüzel kişiler için ise 100 bin liradan fazla olmamaktadır. Ancak bu oran basınçlı sulama sistemleri için şahıs başına 100 bin lira, tüzel kişiler için ise 200 bin liraya yükseltilmiştir" dedi. 
 
Son başvuru tarihinin 25 Nisan günü olduğunu hatırlatan Doğan, Gaziantepli çiftçilerin bu destekleme fırsatını değerlendirip tarım müdürlüklerine başvuru yaparak gerekli bilgiyi almalarını istedi. 

Ekleme Tarihi
21.04.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Yüzde 50 hibe destekli makine alımında son gün uyarısı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız