Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 10 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
para ödeme 

 KAYSERİ (A.A) - Kayseri Şeker Fabrikası, 2009-2010 pancar alım kampanyası dönemine ait 159 milyon liralık pancar bedellerini ödemeye başladı. 

     Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, pancar bedellerini çiftçiye sözünü verdikleri günden önce ödemeye başladıklarını belirtti. 
     Geçen yıl 2 milyon 509 bin 719 ton pancar alımı yaptıklarını, bunun karşılığında üreticiye 142 milyon 500 bin lira ödeme gerçekleştirdiklerini hatırlatan Akay, ödenmeye başlanan 159 milyon 167 bin lira ile birlikte çiftçiye ödenen pancar bedelinin 301 milyon 668 bin liraya ulaşacağını kaydetti. 
     Fabrikada bazı çalışanların işine son verildiğini de hatırlatan Akay, şunları söyledi: 
     ''Görev aldığımız gün itibariyle karşımıza, kurumsal yapısı bozulmuş, mali tablolarda finansman sıkıntısı yaşayan, banka ve finans şirketlerine yüksek oranda faiz ödeyen ve borç batağı içerisinde yüzen bir şirket çıktı. Bu gelişmeler karşısında yönetim kurulumuz, şirketin geleceği için bir dizi kararlar alıp, şirketin kurtuluşu için çözüm yolları araştırmıştır. Pancar kota uygulamaları, şeker satışları, uygun finans kredisi ve personel politikalarını yeniden yapılandırdık. Öncelikle pancar kota uygulamalarında şeker kurumunun şirketimize verdiği kotanın çiftçilerimiz arasında adil ve prensipler doğrultusunda dağılımı sağlandı.'' 
     Personel politikasını da yeniden belirlediklerini ifade eden Akay, şirketten ayrılmak isteyen personele özlük hakları ödenerek karşılıklı anlaşma yolu ile işi bırakmalarının sağlandığını söyledi. Personel tasarrufu noktasında, bu durumu en az sayıyla düzeltebilmek için büyük çabalar harcadıklarının altını çizen Akay, şöyle konuştu: 
     ''Fakat fabrikanın işleyişini sürdürebilmesi adına bugünkü personel tedbirlerini almak bir zaruret halini aldı. Bu fabrikayı bu hale bizler getirmedik. Ama, bu fabrikayı biz kurtaracağız. Üreticimizin bekleyen pancar bedellerini gününden önce ödedik. Personelimizin kalan alacaklarını ödeyip, onlara daha huzurlu bir istihdam alanı belirledik. Şirket için gerekli tasarruf tedbirlerini hayata geçirip, minimum harcama ile maksimum iş gücüne yükseldik. İşte bu noktada personelimizin, kamuoyunun ve halkımızın bizim adımıza empati yaparak, bizi anlayışla karşılayacağını umut ediyoruz.'' 

Ekleme Tarihi
22.04.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Kayseri Şeker Fabrikası, pancar bedellerini ödemeye başladı üreticiye 159 milyon lira pancar bedeli ödenecek




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız