Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 18 Nisan 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

İzmir İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, Bayındır İlçesi Arıkbaşı Köyünde Yapımı Devam Eden Sulama Göleti İnşaatını İnceledi. 

Bayındır Arıkbaşı Köyü tarım arazilerinin sulama suyu ihtiyacını karşılamak üzere, Künk Deresi üzerinde Sulama Göleti yapımı çalışmalarının 2008 yılında başladığını hatırlatan Değirmenci, "2012 yılı başında gölet gövdesi bitecek, damlama sulamaya geçilecek" dedi. 

İzmir İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci ve İl Encümeni Gönül Ayaz, Bayındır Arıkbaşı Köyü Sulama Göleti inşaatını gezdi. İnşaat alanında inceleme yapan Başkan Değirmenci ve İl Encümeni Ayaz, çalışmalar hakkında bilgi aldı. 
 
İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, yaklaşık olarak 1 milyon 500 bin TL'ye mal olacak Arıkbaşı Sulama Göleti'nin 2012 yılının başlarında biteceğini belirterek, "2009-2010 yılları arasında gölet zemininin geçirimsizliğinin sağlanması için enjeksiyon çalışmaları yapılarak geçirimsizlik sağlandı. 2012 yılı başında gölet gövdesi bitirilerek, bölgede damlama sulamaya geçilecek" dedi. 
400 aile yararlanacak 
 
Başkan Değirmenci, "Arıkbaşı Sulama Göleti ile gölette 1.400.000 m3 su depolanacak ve yapılacak olan damla sulama tesisi ile 2100 dekar tarım arazisi sulanacaktır. Damla sulama tesisinin işletmeye girmesiyle projeden 400 çiftçi ailesi yararlanacak olup, toprak ve iklim özellikleri nedeniyle her türlü ürün yetiştirilebilecektir. Damla sulama tesisi proje çalışmasının 2011 yılı içerisinde tamamlanması ve inşaatının 2012 yılı içerisinde tamamlanması planlanıyor" diye konuştu. 
 
 
 

Ekleme Tarihi
26.04.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Arıkbaşında Damlama Sulamaya Az Kaldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız