Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 16 Nisan 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Tarım İl Müdürlüğü Destekleme Şube Müdürü Şenol Tasla 

 Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programı kapsamında makine ve ekipman desteğinden faydalanmak isteyen çiftçiler için süre sona erdi.

Başvuru yoğunluğuyla geçtiğimiz yılın rakamlarını geride bırakan Erzurum’da, 2 bin 83 çiftçi, makina ve ekipman desteği alabilmek için il ve ilçe Tarım Müdürlüklerine akın etti. 

Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programı kapsamında makine ve ekipman destekleri için başvuru süresi 25 Nisanda sona erdi. Geçtiğimiz yıl bin 704 çiftçinin makina ve ekipman desteği alabilmek için başvuruda bulunduğu Erzurum’da, bu yıl talep artışı yaşandı. Erzurum il genelinde 2 bin 83 çiftçinin destekleme alabilmek için proje sunduğu bildirilirken, sonuçların, yapılacak olan değerlendirmenin ardından açıklanacağı öğrenildi. 
 
Tarım İl Müdürlüğü Destekleme Şube Müdürü Şenol Taslak, Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programı kapsamında verilen makina alım destekleri için başvuruların tamamlandığını bildirdi. Üretici çiftçilere 35 kalemde verilecek makina alım destekleri için ilgili tebliğin 10 Mart 2011 Perşembe günü yayımlandığını hatırlatan Taslak, 25 Nisan’a kadar çiftçilere tanınan sürenin sona erdiğini bildirdi. Desteklerden faydalanmak isteyen çiftçilere tanınan süre zarfında 2 bin 83 başvuru aldıklarını kaydeden Taslak, 20 günlük değerlendirme süresinin ardından sonuçların açıklanacağını kaydetti. 
 
TASLAK: BAŞVURU SAYISINI ARTIRMA HEDEFİNİ YAKALADIK 
 
Geçtiğimiz yıl içerisinde makina alım desteklemelerinden faydalanma noktasında hazırlanan projelerin toplam tutarının 9 milyon liraya tekabül ettiğini anımsatan Şenol Taslak, “Bu desteklemelerden faydalanabilmek için ne kadar çok proje sunulursa, istifade şansı o kadar yüksek oluyor. Geçtiğimiz bin 704 proje hazırlanarak değerlendirmeye sunulmuştu. Değerlendirmelerin ardından projelerin 493’ünün desteklenmesine karar verildi. Erzurum’un bu desteklerden 1 milyon 500 bin lira tutarında istifade etti. Bu yıl da, 2 bin 83 çiftçinin başvurusu kabul edildi. Hedefimiz bu yıl çok daha fazla projenin kabul edilmesini sağlayarak, sayı itibariyle daha çok çiftçimizin makina ve ekipman desteğinden faydalanmasını mümkün hale getirmekti. Bunu da başardık, geçtiğimiz yılın rakamlarını geride bıraktık.” diye konuştu. 
 
Taslak, “Erzurum’daki çiftçilerimizin bu desteklerden faydalanabilmeleri için İl Müdürlüğü olarak tüm ilçe müdürlüklerimizi ve ziraat odalarımızı seferber etmiş durumdayız. Her fırsatta çiftçilerimize yönelik bilgilendirme toplantıları düzenleyerek bu uygulamanın önemini anlattık, başvuruda bulunmaları için teşvik ettik.” ifadelerini kullandı.
 
 
 

Ekleme Tarihi
28.04.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Kırsal Kalkınmada başvuru rekoru




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız