Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 24 Nisan 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

 Kırıkkale'de, İl Özel İdaresi desteğiyle Tarım İl Müdürlüğü tarafından çiftçilere 4 bin 100 adet ceviz fidanı ve 2 bin 400 badem fidanı dağıtıldı. 

 Kırıkkale İl Tarım Müdürlüğünde düzenlenen programa Kırıkkale Vali Yardımcısı Yusuf Ziya Karacaev, İl Tarım Müdürü Süleyman Yıldız, birim müdürleri ve çok sayıda çiftçi katıldı. Fidanlardaki dağıtım amaçlarının hakkında bilgi veren Vali Yardımcısı Karacaev, bu fidanların üretime katkı sağlayacağını ifade etti. Çiftçilere 4 bin 100 adet ceviz ve 2 bin 400 adet badem fidesinin dağıtıldığını dile getiren Karacaev, "Önemli olan bu fidanları almak değil bu fidanları yetiştirmektir" dedi. 
 
İl Özel İdaresi 2011 yılı bütçesinden tarıma ayrılan kaynakla İl Tarım Müdürlüğünce hazırlanan proje kapsamında il ve ilçe müdürlükleri teknik elemanlarının gözetimi ve denetiminde kurulması planlanan demonstratif amaçlı örnek "Ceviz ve Badem Bahçesi"nin kurulması ile ilgili bilgi veren İl Tarım Müdürü Süleyman Yıldız, "Temin edilen fidanlar ilçe müdürlüklerimiz ve Tarım Danışmanlarımız nezaretinde 41 adet çiftçimize 410 dekar alanda dikilmek üzere 4 bin 100 adet ceviz ve 12 adet çiftçimize 60 dekar alana kurulmak üzere 2 bin 400 adet badem fidanı olmak üzere toplam 6 bin 500 adet meyve fidanı dağıtımını gerçekleştiriyoruz" diye konuştu. 
 
Kırıkkale genelinde ceviz ve badem bahçelerinin kuruluşunu yaygınlaştırmak ve pazarlama sıkıntısı olmayan, ekonomik değeri yüksek çeşitlerin üretimini artırmak istediklerini bildiren Yıldız, "Üreticilerimizin gelir seviyelerini ve ekonomik düzeyini iyileştirerek, istihdamı artırmayı hedeflemekteyiz. İlimizde kapama meyve bahçelerinin ekonomik ve ticari anlamda kurulumunu sağlayarak, kaliteli ürün almak amacı ile tek çeşitle kapama meyve bahçelerinin tesis edilmesini teşvik ediyoruz. Genel bütçe kaynaklarımızdan da üreticilerimize Dekar başı hibe destek şeklinde de ayrıca destekliyoruz" dedi. 
 
Konuşmaların ardından önceden tespit edilen 41 çiftçiye fidanları dağıtıldı. (AA)

Ekleme Tarihi
28.04.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Kırıkkale'de Çiftçilere Ceviz ve Badem Fidanı Dağıtıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız