Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 13 Mayıs 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

SERADA ÜRETİM YAPAN YAŞ SEBZE ÜRETİCİSİ, YAZ AYLARINDA DÜŞEN KAPASİTEYİ ORTADOĞU PAZARIYLA CANLANDIRMAK İSTİYOR -AGROBAY YÖNETİM KURULU BAŞKANI ŞENTÜRK: ''ORTADOĞU, AVRUPA'DAN DAHA BÜYÜK BİR PAZAR, BUNU İYİ DEĞERLENDİRMEK İSTİYORUZ''

 İZMİR (A.A) - Serada üretim yapan yaş sebze üreticisi, yaz aylarında düşen kapasiteyi Ortadoğu pazarıyla canlandırmak istiyor.

     İzmir'in Dikili ilçesinde 580 dönümlük sera alanıyla bu alanda Avrupa'nın en büyük üretimine sahip Agrobay firması Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Şentürk, Avrupa ve Rusya pazarına yapılan ihracatın her yıl yüzde 15-20 oranında arttığını, üretimin gerilediği yaz aylarını da değerlendirebilmek amacıyla alternatif pazarlara yöneldiklerini ifade etti.

     Modern seralarda topraksız yöntemle üretilen sebzelerin Türkiye'nin yaş sebzede üretim kalitesini artırdığını, Avrupa pazarında aranan ürünler ürettiklerini ifade eden Şentürk, 2010-2011 sezonunda özellikle İngiltere pazarına yönelik ihracat artışı yakaladıklarını ifade etti.
     Sezonun şu ana kadar sorunsuz ilerlediğini, 14 bin tona yakın olan üretimin tamamına yakınının ihraç edileceğini kaydeden Şentürk, ''İhracatın bu sezon geçen sezona göre yüzde 20 oranında artmasını bekliyoruz. Gümrük kapılarında yaşanan sorunlar ve Türkiye'deki bürokratik yavaşlığa rağmen ihracatımızı her yıl ortalama bu oranlarda artırabiliyoruz'' dedi.
     Her yıl yaz aylarının başlamasıyla Avrupa ülkelerinde üretimin başlaması nedeniyle Rusya pazarının alternatifsiz hale geldiğini kaydeden Şentürk, bu nedenle bu dönemde ihracat fiyatlarının önemli miktarda gerilediğine işaret etti. 

Ekleme Tarihi
29.04.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Türk Domatesi Ortadoğu Yolunda




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız