Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Tekfen Grup Şirketler Başkanı Erhan Öner 

 Tekfen Grup Şirketler Başkanı Erhan Öner, “Artık 5-10 milyon dolarlık işlere teklif vermiyoruz. Teklif tabanımızı 150-200 milyon dolara yükselttik” dedi. Öner, 2.2 milyar liralık ciroda 1 milyar liranın tarım grubundan sağlanmasını, “30 yıldır gübre sektöründeyiz. 2010, en iyi yılımızdı” şeklinde açıkladı.

 TEKFEN Grup Şirketler Başkanı Erhan Öner, müteahhitlik işlerinde bir taban çizgisi oluşturduklarını belirterek, “Eskiden 5-10 milyon dolarlık işlere bile teklif verirdik. Şimdi artık devam eden işlerimiz hariç, teklif tabanımızı 150-200 milyon dolara yükselttik. Bu rakamın altındaki işler bize rantabl görünmüyor” dedi. Tekfen’in müteahhitlikteki iddialı konumuna rağmen, grup şirketlerinin toplam 2.2 milyar liralık 2010 yılı gelirlerinin 1 milyar liralık bölümünün başta gübre olmak üzere tarım şirketlerinden sağlandığı dikkati çekti. Erhan Öner, “Bu durum, 30 yıldır bulunduğumuz gübre sektöründe en iyi yılımızı yaşamamızdan kaynaklandı” yorumu yaptı.
 
Ciro 2.2 milyar TL
 
Tekfen Holding’in yüksek kârlılığın cazibesiyle kısa vadeli ve riskli heveslere kapılmadığını dile getiren Tekfen Grup Şirketler Başkanı Erhan Öner, şöyle konuştu: “Tüm paydaşlarımıza değer yaratan bir şirket olma hedefini 2011 yılında da sürdüreceğiz. Tekfen Holding, 2010 yılı sonunda konsolide bazda 2 milyar 262 milyon TL ciro elde etti. Holdingin faiz, amortisman ve vergi öncesi kârı 299 milyon TL olurken, 2010 yılı net kârı ise 178 milyon TL olarak gerçekleşti. Ayrıca Tekfen Grubu’nun toplam varlıkları 2010 yılında bir önceki yıla oranla yüzde 11’lik artışla 3.066 milyon TL’ye, toplam öz kaynakları ise yüzde 17’lik büyümeyle 1.683 milyon TL’ye ulaştı.”
 
300 proje tamamlandı
 
Bugün gelinen noktada dünyanın farklı coğrafyalarında 300’ün üzerinde büyük projeye imza attıklarını açıklayan Tekfen Taahhüt Grubundan Sorumlu Holding Başkan Yardımcısı Ümit Özdemir, şu bilgileri verdi: “2010’da 1 milyar 111 milyon TL ciro ve 2 milyar dolar aktif portföy ile 10 ülkede faaliyet gösterdik. Tekfen olarak petrokimya ve enerji tesisleri gibi ihtisas alanlarında sahip olduğumuz tecrübeyle Türkiye’deki enerji projelerine talibiz. Bunun yanı sıra, büyük altyapı ve ulaşım projeleri de grubun ilgi alanında ve takibinde yer alıyor. Portföyde, Türkiye’nin payının artırılmasını hedefliyoruz.”
 
Tarımın katkısı yüzde 45
 
Toros markasıyla faaliyetlerini sürdürdüklerini Tekfen Tarımsal Sanayi Grubundan Sorumlu Holding Başkan Yardımcısı Esin Mete, şunları söyledi: “Toros Tarım başta kimyevi gübre olmak üzere tohum, fide ve fidan üretimi ile pazarlaması, limancılık ve serbest bölge işletmeciliği ile tarım sektöründe faaliyet gösteriyor. Tarımsal Sanayi Grubu, Tekfen Holding’e ciro bazında yüzde 45, kâr bazında ise yüzde 65 oranında katkı sağladı. Tarımda geçtiğimiz yıl 1 milyar liranın üzerinde ciroya ulaştık.”
 
Afrika ve Latin Amerika’yı gündeme aldı
 
TEKFEN İnşaat’ın petrol ve gaz tesislerinden otoyollara, enerji santrallerinden metro projelerine kadar çok farklı alanlarda yeterliliğe sahip olduğunu dile getiren Tekfen Grup Şirketler Başkanı Erhan Öner, “Tekfen İnşaat olarak bugüne kadar, Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Hazar Bölgeleri’nde faaliyetlerimizi sürdürdük. Orta ve uzun vadede coğrafi pozisyonumuzu önümüzdeki birkaç yıl içinde ciddi iş potansiyeli sunması beklenen Batı Afrika, Güney Doğu Asya ve Latin Amerika gibi yeni pazarlara genişlemeyi planlıyoruz. Bu bölgelerdeki iş potansiyellerinden pay almaya adayız” diye konuştu.
 
BP’ye danışmanlık hizmeti veriyor
 
PETROL sahalarının işletimini üstlenen uluslararası şirketler ile güvene dayalı uzun dönemli ilişkilerinin bulunduğunu söyleyen Tekfen Grup Şirketler Başkanı Erhan Öner, şöyle konuştu: “Petrokimya sanayi tesislerinin yapımında edindiğimiz birikim, işverenlerle yakın çalışma tecrübemiz ile uluslararası pazarda kazandığımız itibar ile hayata geçecek pek çok projede aranan iş ortağı konumuna geldik. Irak’ta bugün dünyanın en büyük petrol üreticilerinden BP’ye ‘Proje Yönetimi’ ve deneyimli-uzman insan kaynağı konusunda danışmalık ve destek hizmeti veriyoruz. Bir Türk şirketi olarak artık uluslararası büyük çaplı şirketlere stratejik anlamda danışmanlık hizmeti de veriyoruz.”
 
Irak ofisini tekrar açtık
 
GÜVENLİK endişeleri nedeniyle geçmiş dönemlerde Irak’taki çalışmalarına ara vermek zorunda kaldıklarını vurgulayan Tekfen Grup Şirketler Başkanı Erhan Öner, şu bilgileri verdi: “Irak bize yabancı bir ülke değil. Bu ülkede 25 yıllık tecrübemiz var. Irak, istikrarı yakalayan bir ülke konumuna geliyor. Biz de ofisimizi tekrar açtık. Irak, petro-kimyada çok ciddi kretibilitemizin olduğu bir ülke.  Özellikle petrol alanında yeniden yapım, kurulum ve buna dahil boru hatları, tank çiftlikleri, kara ve deniz terminalleri gibi yeni projeler üstlenebiliriz.”
 
Sektör daraldı, gübrede payı yüzde 34.6’ya çıktı
 
TOROS Tarım’ın Türkiye’nin en büyük 50 sanayi kuruluşu arasında da yer aldığını açıklayan Tekfen Tarımsal Sanayi Grubundan Sorumlu Holding Başkan Yardımcısı Esin Mete, şöyle konuştu: “2009 yılına göre bayi satışlarımızda yüzde 5, toplu satışlarda yüzde 72, ihracata yönelik satışlarda yüzde 42, toplamda ise yüzde 10.5’lik bir büyüme gerçekleştirdik. Toros Tarım’ın 2009’da yüzde 30 pazar payı sektördeki küçülmeye rağmen yüzde 4.6 artarak, 2010’da yüzde 34.6’ya yükseldi.”
 
İyi tohum ve fide uygulamaları yapılacak
 
VERİMLİ tarımın geleceği olan fidecilik ile tekno tarım alanında da öne çıktıklarını belirten Tekfen Tarımsal Sanayi Grubundan Sorumlu Holding Başkan Yardımcısı Esin Mete, “Henüz dünyada da çok yeni olan ve fiili uygulamalarının ancak 2011 yılında başlaması beklenen GSPP (Good Seeds and Plants Protocol-İyi Tohum ve Fide Uygulamaları) adlı protokol, Hishtil-Toros Fideciliğ’in Antalya’daki 50 dönümlük seralarında hayata geçirilecek. Bu protokol, Hishtil-Toros’ın  üreticiye kaliteli fide sunmadaki hassasiyetimizin bir göstergesi” dedi.
 
 
 

Ekleme Tarihi
29.04.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Müteahhitlikte tabanı 200 milyon dolar koydu, gelirin yarısını gübre’den çıkardı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız