Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

 Gaziantep'te Mustafa Güneş isimli esnafın bakkaldan aldığı domateslerin içindeki yeşil fideler görenleri şaşkına çeviriyor. 

 
Gaziantep'in Küçük Sanayi Sitesi'nde Erpiliç'in bayiliğini yapan esnafa Mustafa Güneş, önceki gün ilginç bir olay yaşadı. Güneş, öğle vakti dükkânında yemek yapmak için personeline bakkaldan domates alarak yemek yapmasını istedi. Personelin bakkaldan aldığı domateslerin içinde yeşil yeşil fideleri gören Güneş, şaşkınlığını gizleyemedi. 
 
Duyarlılık gösterip domatesleri Tarım İl Müdürlüğü'ne götürdüğünü söyleyen Güneş, "Ben vatandaşlık görevimi yaptım ve domateslerin incelenmesi için Tarım İl Müdürlüğü'ne verdim. Artık müdürlüğün gerekeni yapacağını inanıyorum" dedi. 
 
 
Daha önce birçok meyve ve sebzelerin içlerinin küflendiğini belirten Mustafa Güneş, "Ancak bu kadarını da görmemiştim. Çekirdekler iyice köklenmiş ve fide durumuna gelmiş. Meyve ve sebzelerin hormonlu olduğunu biliyordum ama bu kadar aşırı derecede olduğunu bilmiyordum" diye konuştu. Duyarlı esnaf, bakkal ve marketlerin sebze ve meyveleri daha dikkatli kontrol edilmesi ve son tüketim tarihlerinin dikkate alınmasını istedi.(CİHAN)

Ekleme Tarihi
01.05.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Hormonlu Domatesi Görenler Şaşkına Döndü




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız
 

necmettin uysal 01.05.2011
vivipary

Göstermiş olduğunuz fotoğrafın hormanla bir alakası yoktur. Burada domates meyvesi içinde tohum çimlenmiştir, bu duruma da 'vivipary' denmektedir. Bitki tür, çeşite bağlı olarak, geç hasattan kaynaklanan bir durumdur. Kısacası hormon aslında bitki gelişim düzenleyicisi kullanılmamıştır.