Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 22 Aralık 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
tarım takvimi 

 Amasya Tarım İl Müdürlüğü tarafından mayıs ayı tarım takvimi açıklandı. 

 Tarım İl Müdürlüğü'nün yayımladığı takvimde, mayıs ayında çiftçilerin yapması gereken çalışmalar hatırlatılarak, çiftçilere çeşitli konularda önerilerde bulunuldu. 
 
Takvimde, elma ve armutlarda kara leke hastalığı, kiraz sineği, şeftalide Doğu Meyve Güvesi, elma iç kurdu, toprak altı ve üstü zararlılarıyla mücadele ile hayvancılıkta yapılacak işlemler, bağ, bahçecilik, tarla bitkileri ve tarımsal mekanizasyon gibi konularda bilgiler verildi. 
 
"Elma ve armutlarda kara leke hastalığına karşı koruyucu olarak birinci ilaçlama bölgemizde tomurcuk döneminde yüzde birlik bordo bulamacı veya hazır bakırlı preparatlarla, ikinci ilaçlama ise çiçek taç yaprakları 70 ile 80 dökülmeye başladığında talimatında önerilen ilaçlarla yapılır" denilen mayıs ayı tarım takviminde şu bilgiler yer aldı: 
 
"Kirazlarda ben düşme döneminde talimatında önerilen ilaçlardan birisi ile ilaçlama yapılır. İlimizde çok Yaygın olarak yapılan şeftali yetiştiriciliğinin önemli zararlısı olan Doğu Meyve Güvesi için bu ayda Tarım İl Müdürlüğü Bitki Koruma Şubesince yapılan uyarılar doğrultusunda ilaçlamalar yapılır. Bu ayın son haftasında veya haziran ayı ilk haftasında elma iç kurdu 1. Mücadele periyotuna girilmekte olup, ilaçlı mücadele için, Tarım İl Müdürlüğü Bitki Koruma Şubesince faydalı sıcaklık toplamları ve dallara asılan cinsel çekici tuzaklara gelen kelebeklere göre yapılan uyarılar ile ilaçlamalara başlanmalıdır. Toprak altı zararlıları ile mücadele kapsamında da sebze ve tütün fideliklerinin bozkurt, dana burnu gibi toprak altı zararlılarına karşı özel hazırlanmış zehirli yem kullanılır. Akşam saatlerinde dekara 3-4 kilo serpilmelidir ve sabah ölen zararlılar toplanmalıdır. Bu dönemde bal arılarının korunması için seçici ilaç kullanılmalı, özel önlemler alınmalıdır. Ekim ve sürüm işlerinin tamamlandığı yerlerde ekim ve sürüm tarım alet ve makineleri temizlenmeli, gresörlüklere yağ basılarak kapalı bir mekanda muhafaza altına alınmalıdır. " (AA)

Ekleme Tarihi
02.05.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Amasya'da Mayıs Ayı Tarım Takvimi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız