Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
antalya çiçek fest 

ANTALYA'DA 20-21 MAYIS TARİHLERİ ARASINDA DÜZENLENECEK 7. ÇİCEK FESTİVALİ'NDE, BİNLERCE ÇİÇEKLE SÜSLENEN KORTEJ ARAÇLARINDAN HALKA 1 MİLYON DAL ÇİÇEK DAĞITACAK

ANTALYA (A.A) - Antalya'da 7. Çiçek Festivali, 20-21 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek. 

     Çiçek Festivali Organizasyon Komitesi Başkanı Osman Bağdatlıoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Çiçek Festivali'nin bu yıl yedinci kez gerçekleştirileceğini ve Antalyalıların çiçekle buluşmasına sahne olacağını kaydetti. 

     Festival hazırlık komitesinin, etkinliklerin altyapısını tamamladığını bildiren Bağdatlıoğlu, Antalya Çiçek Festivali'nin açılışında, sektördeki ihracatçı firmaların birbiriyle yarışacağı kortej geçişinin yapılacağını, binlerce çiçekle süslenen kortej araçlarından halka 1 milyon dağıtılacağını belirtti. 
     Amaçlarının sadece kesme çiçeğin tanıtımı olmadığını vurgulayan Bağdatlıoğlu, kesme çiçek sektörünün bölge için çok önemli olduğunu ve festivalin aynı zamanda EXPO 2016 Fuarı'nın küçük ölçekli bir provası niteliğini taşıyacağını ifade etti. Fuarın temasında olduğu gibi çiçek, çocuk ve çiçeğin temsil edebildiği sevgi, dostluk ve paylaşım gibi kavramlar etrafında bir konsept oluşturacaklarına işaret eden Bağdatlıoğlu, festivalde bu konseptle bir çok etkinlik gerçekleştirileceğini, halk oyunları, konserler, çiçek ve buket tasarım yarışmalarının yapılacağını bildirdi. 
     Süs Bitkileri Tanıtım Grubu'nun düzenlediği logo ve slogan yarışmasının de festivalde sonuçlanacağını ve başarılı başvuruların ödüllendirileceğini belirten Osman Bağdatlıoğlu, festival için Cumhuriyet Meydanında görkemli bir peyzaj düzenlemesi yapılacağını kaydetti. 
     Bağdatlıoğlu, festival kapsamında akademik çalışmaların da planlandığını ve süs bitkileri sektörü hakkında bilgilendirici toplantılar yapılacağını vurgulayarak, Antalyalıları festivale davet etti. 

Ekleme Tarihi
04.05.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: 7. Çiçek Festivaline Doğru




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız