Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 13 Mayıs 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
barilla 

Makarna devi Barilla, üretim merkezini İtalya'dan Türkiye'ye kaydırmayı hedefliyor. Uygulama ile Ortadoğu ve Afrika yatırımlarının artırılması, bölgeye daha iyi hizmet verilmesi öngörülüyor. 

 Barilla Türkiye, Ortadoğu ve Afrika Yatırımlarından Sorumlu Bölge Direktörü Güneş Karababa, yeni markalarından Piccolini'nin tanıtımını yaptığı basın toplantısında firmanın hedeflerini de açıkladı. 
 
Karababa, Barilla'nın ortak olma ya da satın almalar ile büyüdüğünü dile getirirken, ABD'ye iki fabrika ile hizmet verdiğine işaret etti. Karababa, "Marka ekmek sektöründe de önemli merhaleler aldı. Almanya'da bulunan Lieken ve İspanya ile Rusya'da faaliyet yürüten Harry's'i satın aldı. " dedi. 
 
Toplam 15 bin elemanı olan, büyüklüğü 6 milyar doları aşan İtalyan Barilla, 3 milyon ton ürün üretiyor; 10 ülkede 54 fabrika ile hizmet veriyor. 
 
Güneş Karababa, Ortadoğu ve Afrika'yı önemli gördüklerini kaydederek, burada odaklandıkları 3-4 piyasa olduğunu bildirdi. Ayrıca Çin'e girip makarna ve ekmek sektöründe etkin olmayı esas aldıklarından söz etti. 
 
Türkiye'de sektörün önde gelen firmalarından biri olduklarını ve geçen sene yüzde 30 piyasa payı elde ettiklerini aktaran Barilla Ortadoğu ve Afrika Yatırımlarından Sorumlu Direktörü, "Ürünlerimiz arasında makarna, makarna sosu, gevrek ekmek ve sandviçler ile gram pavesi krakerler var. Büyüklüğümüz 150 milyon Dolar olup Bolu'da bir fabrikamız ve Ortadoğu ile Afrika yatırımlarımız bulunuyor. " ifadelerini kullandı. 
 
Üretim merkezini İtalya'dan Türkiye'ye kaydıracaklarını açıklayan Karababa, uygulamadan amaçlarının Ortadoğu ve Afrika yatırımlarını artırmak, bölgeye daha iyi hizmet vermek olduğunu vurguladı. Merkezi ne zaman taşıyacakları sorulan Karababa, "Bunun 2012'den sonra olmasını planlıyoruz. Türkiye'de 100 bin tonluk üretim kapasitemiz var. Bolu'da bulunan fabrikamızın kapasitesini artırdıktan sonra değerlendireceğiz. " cevabını verdi. Ayrıca 2011'de yüzde 6-7 büyüyeceklerini, Ar-Ge faaliyetlerinin ardından yeni ürünler ortaya koyacaklarını duyurdu. 
 
BARİLLA'DAN SEBZELİ MAKARNA: PİCCOLİNİ 
 
İtalyan Barilla, Piccolini markası altında yüzde 25 sebze içeren makarnayı tüketicinin beğenisine sundu. 
 
Çocuklar için üretilen makarnada herhangi bir katkı maddesi bulunmazken, sebzeler mevsiminde toplanıyor. Hafif ve tatlı bir aroması olan ürün, vitamin ile mineral bakımından da zengin. 
 
Barilla Türkiye, Ortadoğu, Afrika Yatırımlarından Sorumlu Direktörü Güneş Karababa, Piccolini ürünü ile ilgili şu bilgileri verdi: 
 
"Büyük makarnaları çocuklar için küçülttük. Bir araştırma yaptık ve gördük ki anneler çocukların sebze yememesinden dertli. İşte bu derde deva olmak için Picolini ürününü üretiyoruz. Ürünümüzün ardında tüketici ihtiyaçları var. Bakın çocuklar sebze yemekten hoşlanmıyor, abur cubur ürünler de piyasaya pompalandıkça beslenme alışkanlıkları bozuluyor. Barilla, Akdeniz beslenme piramitini olumlu bulan ve bunu tanıtmaya odaklanan bir firma. Hemen her gün tüketilmesi gereken sebzeler çocuklar tarafından tercih edilmediği için Piccolini'yi ortaya koyuyoruz. Bu ürünümüzün yüzde 25'i sebze püresinden oluşuyor. Sebze yemeyen çocuklar için ideal. Bir defa çocuk makarna ile birlikte sebzeyi de yemiş olacak, böylece anneler kendini daha iyi hissedecek. 
 
Piccolini'de kullanılan sebzeler mevsiminde toplanıyor. Herhangi bir katkı maddesi içermiyor. Hafif ve tatlı bir aroması olduğu gibi renkli makarnalardan ayrı olarak vitamin ve mineral yönünden zengindir. " 
 
Güneş Karababa, makarnanın Turuncu, Yeşil ve Kırmızı türler içerdiğini bunların sırası ile balkabağı, havuç, ıspanak ve domates ihtiva ettiğini belirtti. 
 
Piccolini'yi tanıtmayı ve makarna soslarını tamamlamayı esas aldıklarına dikkat çeken Karababa, sıhhatli çocuk beslenmesine öncelik verdiklerine temas etti. 
 
Karababa, Piccolini ile hedeflerinin 50 milyon dolarlık bir Türkiye piyasası olduğunu da sözlerine ekledi. 
 
Beslenme Uzmanı Dr. Yasemin Bradley ise toplantıda makarnanın insan vücuduna yararlarını anlattı. 
 
Makarnanın şişmanlatmadığını savunan Bradley'e göre ürünün yağ oranı ve glisemik endeksi fazla değil. Hem çocuklar hem de büyükler için faydalı olan makarna, devamlı tüketilebilir. 
 
Çocuklara sebze yedirtmenin kolay olmadığının altını çizen Bradley, büyüklerin miniklere abur cubur yedirdiklerinden şikâyet etti. 
 
Piccolini'nin çocuklara sebzeyi sevdireceğine kanaat getiren Bradley, ürünün içerdiği balkabağı, havuç, ıspanak ve domatesin C vitamini bakımından zengin olduğunu, bedene büyük faydaları olduğunu ifade etti. 
 
Tanıtım toplantısında son olarak Güneş Karababa, kızı Dila ile birlikte Piccolini makarnaları pişirip gazetecilere ikram etti.(CİHAN)

Ekleme Tarihi
05.05.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Barilla, Üretim Merkezini İtalya'dan Türkiye'ye Kaydırıyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız