Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 17 Nisan 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

 MARDİN (A.A) - GAP Bölge Kalkınma İdaresi Bölge Müdürü Mehmet Açıkgöz, ''GAP Tarımsal Eğitim ve Yayım Projesi''nin amacının, sulamaya açılmış ve açılacak alanlarda tarımsal eğitim ve yayım hizmetlerinin etkinliğini artırmak olduğunu söyledi. 

     Açıkgöz, Mardin Yay Otel'de düzenlenen ''GAP Tarımsal Eğitim ve Yayım Projesi''nin tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, bölgede sulu tarım ve sulamalarla ilgili yaşanan sorunların her geçen gün arttığını belirtti. 
     Bu sorunların en önemlilerinin, ''sulamaya açılan alanlarda, sulu tarımda yaşanan problemlerden dolayı potansiyellerden optimum faydalanılamaması, sulu tarımın kuru tarıma göre başlangıçta 3-7 kat daha fazla katma değer üretmesi beklenirken, 2 kattan daha fazla katma değer elde edilememiş olması'' olduğunu ifade etti. Açıkgöz, şöyle konuştu: 
     ''Bugün 300 bin hektar civarında olan sulama alanlarımız eylem planı ile birlikte l milyon 60 bin hektar olduğunda çiftçilerimizin eğitim ve yayım hizmetleri ile desteklenmesinin önemi kat kat artacaktır. Projenin amacı GAP bölgesinde sulamaya açılmış ve açılacak alanlarda tarımsal eğitim ve yayım hizmetlerinin etkinliğinin artırılmasına ve bu konuda hizmet veren başta çiftçi örgütleri olmak üzere kurum ve kuruluşların kapasitelerinin artırılmasına katkıda bulunmaktır. Bunun için 2 temel konu üzerinde durulacaktır. Bunlardan ilki bölgede ihtiyaç duyulan tarımsal eğitim ve yayım hizmetlerinin etkinliğinin artırılmasıdır. İkincisi ise çiftçi örgütlerinin tarımsal eğitim ve yayım hizmetlerini Verme kapasitelerinin kurumsal olarak artırılması ve sürdürülebilirliğinin sağlanmasıdır.'' 
     Projenin GAP Bölge Kalkınma İdaresinin koordinasyonunda konu ile ilgili kurum ve kuruluşların katkıları ile uygulanacağını sözlerine ekleyen Açıkgöz, ''Projenin sağlıklı yürütülebilmesi için Proje Uygulama Kurulu (PUK) ile merkez teşkilat temsilcilerinden oluşan Proje Yönlendirme Kurulu (PYK) oluşturulacaktır'' dedi. 

Ekleme Tarihi
06.05.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Gap tarımsal eğitim ve yayım projesi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız