Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

DÜNYA ÇİFTÇİLER GÜNÜ -TTKKMB BAŞKANI İLHAMİ TEKE: ''TARIM KREDİ KOOPERATİFLERİ, HER ZAMAN ÇİFTÇİYİ DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEK''

 

ANKARA (A.A) - Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği (TTKKMB) Yönetim Kurulu Başkanı İlhami Teke, tarım kredi kooperatifleri olarak her zaman çiftçinin yanında yer aldıklarını, almaya da devam edeceklerini belirtti.

     Teke ve TTKKMB Genel Müdürü Abdullah Kutlu, ''14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü'' dolayısıyla yazılı açıklama yaptı.

     Yönetim Kurulu Başkanı İlhami Teke, dünyadaki açlık ve dengesiz beslenme sorunlarının çiftçileri ve yaptıkları işi çok daha önemli hale getirdiğini, tarım kredi kooperatiflerinin çiftçilerin emeği ve alın terine her zaman değer verdiğini kaydetti.

     Teke, ''gerçek üretici kimliğiyle milli ekonominin temeli olan çiftçilerin 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü'nü kutladığını'' belirtti.

     Merkez Birliği Genel Müdürü Abdullah Kutlu da tarım kredi kooperatiflerinin bir çiftçi kuruluşu olduğunu belirterek, kurum olarak ortaklar ve üreticilerin ihtiyaç duyduğu temel tarım girdilerini ucuz ve kaliteli olarak temin edebilmeleri ve birim alandan daha fazla verim alabilmelerini sağlamak için aralıksız çalıştıklarını kaydetti.

     Bir yandan tarımsal ürünleri iç pazara arz ederken diğer yandan da ortakları ve üreticileri AB ve dünya çiftçileri ile rekabet edebilir seviyeye getirme gayreti içerisinde olduklarını vurgulayan Kutlu, açıklamasında şöyle devam etti:

     ''Türk çiftçisi her türlü riske karşı uğraşıp, didinip üretiyor. Ama ürettiğini pazarlamada sıkıntı çekiyor. Biz de kendilerine üretim aşamasında verdiğimiz desteği pazarlama safhasında da sürdürüyor, ürünlerinin en iyi koşullarda üreticiye ulaştırılmasına aracılık ediyoruz. Kısacası tarım kredi kooperatifleri olarak üretimin her noktasında çiftçilerimizin yanında yer alıyoruz. Çiftçilerimizden de sadece kooperatiflerine sahip çıkmalarını bekliyoruz.''

Ekleme Tarihi
14.05.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: ''Tarım kredi kooperatifleri, her zaman çiftçiyi desteklemeye devam edecek''




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız