Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 15 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
ANTALYA TİCARET BORSASI 

ANTALYA ÖZEL İDARE İL MÜDÜRLÜĞÜ VAKIF ÇİFTLİĞİ'NE ORTAK OLDU -ANTALYA TİCARET BORSASI TARAFINDAN İHALE İLE 20 YILLIĞINA VAKIFLAR BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN ALINAN VAKIF ZEYTİNLİĞİ'NE ANTALYA İL ÖZEL İDARESİ DE YÜZDE 10 HİSSE İLE ORTAK OLDU

ANTALYA (A.A) - Antalya İl Özel İdaresi, Antalya'nın geniş yeşil dokusu ve ve tarımsal niteliğe sahip Vakıf Zeytinliğine yüzde 10 ile hisse ortak oldu. 

     İl Genel Meclisi'nin Mayıs ayı toplantısında İl Özel İdaresi'nin, Antalya Ticaret Borsası tarafından Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nden 20 yıl süre ile ihaleyle satın alınan Vakıf Zeytinliğine ortak olma kararı ele alındı. İl Genel Meclisi üyeleri kentin yeşil alanı ve tarımsal niteliği bulunan Vakıf Zeytinliği'ni işletecek ve kuruluş çalışmaları devam eden Zeytinpark A.Ş'ye yüzde 10 ortak olma kararı aldı. 
 
     İl Genel Meclisi Başkanı Cavit Arı yaptığı açıklamada, Vakıf Zeytinliğinin Antalya'nın korunması gereken önemli bir alan olduğunu belirtti. Arı, şunları kaydetti: 
 
     ''Antalya Ticaret Borsası öncülüğünde kurulacak şirket bu dokuya sahip çıkılmasının garantisidir. Biz de İl Genel Meclisi olarak Antalya'ya karşı sorumluluğumuzu yerine getirmek için, tarımsal dokusu, yeşil dokusu korunacak bu alanı korumak için şirket kurma çalışmalarına ortak olduk. İl Özel İdare'nin yüzde 10 hisse ile şirkete ortak olmasını meclis üyelerimizin oylarıyla kararlaştırdık.'' 
 
     Antalya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır da, İl Özel İdaresi'nin Antalya'nın şehir merkezindeki en büyük yeşil dokunun kente kazandırılması çalışmaları içerisinde yer almasından büyük mutluluk duyduğunu bildirdi. Çandır, Vakıf Zeytinliği'nin işletilmesi için kurulacak şirkete yüzde 10 ortak olunması kararı alan İl Genel Meclisi Başkanı Cavit Arı ve meclis üyelerine teşekkür etti. 
 
     Çandır, Vakıf Zeytinliği ile ilgili şirket kurma çalışmalarının hız kazanacağını söyledi. 

Ekleme Tarihi
16.05.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Antalya Özel İdare İl Müdürlüğü Vakif Çiftliği'ne Ortak Oldu




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız