Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
inek 

MANİSA (İHA) - Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın yürüttüğü destekleme uygulamaları kapsamında hayvancılık desteklemeleri ülke genelinde ödenmeye başlandı.
 
Manisa Süt Üreticileri Birliği Başkanı Veteriner Hekim Ulvi Murat Tunca, desteklemelerin sevindirici olduğunu ancak yem girdi maliyetlerinin de düşürülmesini istedi.
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre; hayvan başına koyun-keçi için 10 lira, anaç sığır için 225 lira ve anaç manda için 250 lira ödeme yapılacak. Bu kapsamda 338 bin 421 sayıdaki üreticiye toplam 315 milyon lira ödeme yapılacak. Bakanlığın yaptığı açıklamaya göre 2011 yılı süt desteklemelerinin ilk üç aylık primleri de Mayıs ayı içerisinde gerçekleştirilecek.
Manisa Süt Üreticileri Birliği Başkanı Veteriner Hekim Ulvi Murat Tunca, Bakanlığın verdiği desteklemelerle yaptığı açıklamada, “2010 yılına göre süt primlerinde yüzde 50’lik bir artış yapıldı" dedi.
Tunca şöyle devam etti: "Üreticilerimiz için verilen desteklemeler önemli. Refah bir geçim kaynağı olan üretici kazanır ve kazandırır. 2011 yılı içerisinde 11 binin üzerinde süt üreticisi desteklemelerden faydalanacak. Bu üreticilerimizden yaklaşık 6 bin adeti süt üreticileri birliği üyesi. Ayrıca yaklaşık 3 bin üretici de birlik üzerinden anaç sığır desteklemesi alacak.” Üretici için verilen desteklemelerin sevindirici olduğunu kaydeden Tunca, yem bitkileri girdi maliyetlerinin düşürülmesi gerektiğine de dikkat çekti.
Besi hayvancılığı yapan üreticilerin gözardı edilmemesini gerektiğini vurgulayan Tunca, 2011 yılı içerisinde Kırmızı Et Üreticileri Birlikleri'nin de destekleme ödemeleri yapacağını hatırlattı. Manisa Kırmızı Et Üreticileri Birliği Kurucu başkanı olan Tunca, 5200 Nolu Yasa'yla kurulan üretici birliklerin ülke için önemli olduğunu belirtti.

Ekleme Tarihi
17.05.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Hayvancılık destekleme ödemeleri başladı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız