Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 10 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

 Gaziantep, Antep fıstığının ardından şimdi de organik çilek yetiştiriciliğinde ismini duyurmaya hazırlanıyor. Bu kapsamda, ilk hasadını veren çilekler, piyasaya sunuldu. 

Çilek üretiminde Türkiye'nin önemli bölgelerinden biri olan Akdeniz kıyı şeridine, Gaziantep organik çilek yetiştiriciliğiyle rakip olmaya hazırlanıyor. Altunkaya Şirketler Grubu tarafından Oğuzeli ilçesinde yüzlerce dönümlük arazi üzerine kurulan seralarda yetiştirilen çilekler ilk hasadını verdi. Renk, koku ve tat bakımından Akdeniz bölgesinde yetiştirilen ürünlerden daha iyi olduğu belirtilen çilekler, rekolte açısından da üreticisinin yüzünü güldürdü. Alternatif tarım ürünü olarak kabul edilen çilek üretiminin, önümüzdeki yıllarda Gaziantep'te çok daha yaygın hale gelmesi bekleniyor. 
Üretiminin ilk yılında toprağın verimliliği ve hava şartlarının uygunluğundan dolayı beklenenin çok üzerinde bir kalitede çilek hasadı yapmayı başaran Altunkaya Grup, organik çileklerini 'Altunsa Çilek' adı altında piyasaya sundu. İlk olarak Gaziantep'te belirli market ve manavlarda satışa sunulan çilekler, tüketiciden de tam not aldı. Piyasada satışı yapılan ürünlere göre organik çileklerin çok daha hoş kokulu ve tatlı olduğunu savunan Gaziantepliler, Antep fıstığının ardından bu yöre ye has çileklerin de Gaziantep adıyla anılmasını istediklerini dile getirdi.

GAZİANTEP'TE AKDENİZ MEYVESİNİN EN İYİSİNİ YETİŞTİRDİĞİMİZ İÇİN MUTLUYUZ

Altunsa çileklerinin tamamen organik bir ürün olduğunu belirten ziraat mühendisi Mehmet Celal Ateş, "Çilek meyvesi büyük yüzdeliği su içerdiğinden dolayı hormonlu ve kimyasal maddeler kullanıldığında tadı ve kokusu kısa bir süre içinde bozulur. Kendi yemediğimiz bir ürünü pazara çıkarmama gibi halk sağlığını her zaman ön planda tutan bir prensibimiz var. Bu nedenle en işi şekilde tat, koku ve görüntü elde edebilmek için organik çilek üretmeye başladık. Bu konuda da büyük bir başarı elde ettik. Gaziantep'te Akdeniz meyvesinin en iyisini yetiştirdiğimiz için mutluyuz. "diye konuştu. 
 
 
 
 
 

www.timeturk.com

Ekleme Tarihi
19.05.2011
Ekleyen Kişi
Mert KÖKER


Link: Gaziantep, Antep fıstığının ardından organik çilekte de iddialı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız