Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Nisan 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Çiçek ihracatının en çok yapıldığı illerin başında gelen Antalya, Çiçek Festivali'ne ev sahipliği yaptı. Bu yıl yedincisi düzenlenen Çiçek Festivali'nde 2 milyon dal çiçek kullanıldı. Çiçek tasarımlarıyla süslenen araçlar vatandaşların ve turistlerin ilgisini çekti. 

 
"Dünyanın Çiçekçileri Antalya'da Buluşuyor" sloganıyla düzenlenen 7. Çiçek Festivali kortej yürüyüşü ile başladı. Korteje Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Kepez Belediye Başkan Hakan Tütüncü, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Osman Budak, Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, Antalya Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı ve Çiçek Festivali Organizasyon Komitesi Başkanı Osman Bağdatlıoğlu, Antalya Barosu Başkanı Zafer Köken, Tarım İl Müdürü Bedrullah Erçin, Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı İlknur Selçuk Köker, Ziraat Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Vahap Tuncer ile öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı. 
 
Eski mezbahadan tramvay yolunu takip ederek Cumhuriyet Meydanı'na kadar süren korteje katılan çiçeklerle giydirilmiş araçlar renkli görüntüler oluşturdu. Festivalde araçları süslemek ve dağıtmak için 2 milyon dal çiçek kullanıldı. Çiçeklerle giydirilen traktör, çiçeklerle donatılarak tanka, trene benzetilen araçlar özellikle turistlerin ilgisini çekti. Cumhuriyet Meydanı'ndaki vatandaşlar bulunanlar çiçeklerle giydirilmiş araçlarla bol bol fotoğraf çektirdi. 
 
-EXPO VURGUSU- 
 
Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, yaptığı konuşmada, Antalya'da çok sayıda festival yapıldığını ancak çiçek festivalinin ile çok yakıştığını söyledi. Altıparmak, "Bu güzelliği devam ettirmek için gayret gerekiyor. Önümüzde EXPO var, bu festival EXPO'nun hazırlığı gibi" dedi. 
 
Daha sonra festival kapsamında düzenlenen resim, kompozisyon ve slogan yarışmalarında dereceye giren çocuklara ödülleri verildi. Süs Bitkileri Tanıtım Grubu'nun logo tasarımı için düzenlenen yarışmanın ödül töreni de yapıldı. 
 
Halk Oyunları gösterisi, çiçek dizayn ve animasyon gösterilerinin de gerçekleştirildiği festivalde, daha önce yapılan çiçek festivallerinin fotoğraflarından oluşan fotoğraf serginin açılışı Antalya valisi Ahmet Altıparmak ve eşi Özden Altıparmak ile Büyükşehir belediye Başkanı Mustafa Akaydın ile eşi Günseli Akaydın tarafından yapıldı. Protokol üyeleri Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan peyzaj çalışmalarını da inceledi. Festival, müzik ve dans gösterileriyle sona erdi. (AA)

Ekleme Tarihi
22.05.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Antalya Çiçek Açtı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız