Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 20 Mayıs 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

ARILAR DÜZCE ÜNİVERSİTESİ'NE ÖDÜL GETİRDİ -ÜNİVERSİTENİN ''BİRLİKTE DAHA FAZLASINI YAPABİLİRİZ'' ADLI ARICILIK PROJESİ AVRUPA GİRİŞİMCİLİK ÖDÜLÜNÜ KAZANDI
BRÜKSEL (A.A) - Düzce üniversitesi, "Birlikte Daha Fazlasını Yapabiliriz" adlı arıcılık projesiyle girişimcilik ruhunun geliştirilmesi dalında Avrupa Girişimcilik Ödülü'nün sahibi oldu.
 
     AB Komisyonu'ndan yapılan açıklamada, 29 ülkeden 399 projenin katıldığı 2011 yılı Avrupa girişimcilik ödüllerinde Düzce Üniversitesi'nin arıcılık projesiyle arıcıları eğiterek ve Türkiye'nin kendine has arı cinslerini fırsata dönüştürerek yerel ekonomiye katkı sağladığı belirtildi.
     Düzce Üniversitesi'nin "Birlikte Daha Fazlasını Yapabiliriz" projesi, Yığılca ilçesinde sosyoekonomik kalkınmasında arıcılığın ve bal üretim ormanlarının etkili bir şekilde değerlendirilmesini hedefliyor. Proje ile Yığılca'da bilinçli arıcı sayısının artırılması, arıcılığa yeni başlayacakların eğitilmesi, genç işsizlerin, ev kadınlarının ve bedensel özürlülerin arıcılığa teşvik edilmesi, Yığılca'da üretim kapasitesini artırmaya yönelik bal üretim ormanlarının kurulması ve arıcılığın Yığılca'nın sosyal, ekonomik kalkınmasında etkili bir faaliyet haline dönüştürülmesi öngörülüyor.
     Avrupa girişimcilik ödülleri, işletmeleri ve girişimciliği en başarılı şekilde teşvik edenleri belirlemek, en iyi girişimcilik uygulamalarını ve politikalarını sergilemek, girişimciliğin katma değeri üzerine farkındalığı artırmak ve potansiyel girişimcileri cesaretlendirmek amacıyla AB Komisyonu'nun sponsorluğunda dağıtılıyor. 

Ekleme Tarihi
25.05.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Arılar Düzce üniversitesi'ne ödül getirdi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız