Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 17 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
meyve sebze gıda denetimi Pazar ve Marketlerde Denetim Yapıldı 

Nevşehir İl Tarım Müdürlüğü teknik personellerince, il merkezinde sebze ve meyve satışı yapan pazar esnafı ve marketlerde ürün denetimi yapıldı. 

 
Nevşehir İl Tarım Müdürü Ahmet Şahin, yaptığı açıklamada, organik ürünlerin kimyasal gübre kullanılmadan, doğal üretimlerle yetiştiğini belirterek, organik olarak satılan ürünlerin üzerinde sertifikalarını göstermeleri konusunda meyve ve sebze satışı yapan esnafları uyarıp bilgilendirdiklerini ifade etti. 
 
Sertifikası olmayan ürünün etiketi üzerinde "organik" kelimesinin yazılmasının tüketicileri aldatıp, yanılttığını ve bu davranışın Tarım Kanununa göre suç olduğunu kaydeden Şahin, organik ürün ve müteşebbis sertifikası olmadan ürün satışının yapıldığının tespiti halinde, satışı yapan esnafa yönelik miktarı 10 bin ile 50 bin lira arasında değişen idari para cezalarının uygulanacağını söyledi. 
 
Şahin şunları kaydetti: 
 
"Ürünler üzerinde 'Natürel', 'Hormonsuz', 'Hakiki', 'Köy Ürünü', 'Arılı', 
 
'Saf', 'Yerli' gibi tanımlamaların organik ürün anlamına gelmez. Pazar tezgahlarında organik adı altında meyve ve sebze satışı yapan esnaflar konusunda tüketicilerin bilinçli olup, İl Tarım Müdürlüğü'ne şikayette bulunabilirler. Böylece denetimler daha kontrollü ve yerinde olacaktır. Ayrıca, tüketicilerin de üründen şüphe duyulması halinde müşterinin market, manav ya da pazar yetkilisinden 'Müteşebbis Sertifikası ve Organik Ürün Sertifikalarını' görme hakkına sahiptirler. (AA)

Ekleme Tarihi
25.05.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Pazar ve Marketlerde Denetim Yapıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız