Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 17 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 IcerikbannerUrl

 ET VE SÜT ENTEGRE GIDA KOMPLEKSİNİN TEMELİ ATILIYOR -KONYA'DA PANAGRO İSMİYLE HİZMETE AÇILMASI PLANLANAN TESİSİN TEMELİ DÜZENLENEN TÖRENLE ATILACAK -GÜNLÜK 4 BİN 500 HAYVAN İŞLEME KAPASİTESİYLE BU ALANDA DÜNYANIN EN BÜYÜK TESİSLERİ ARASINDA YERİNİ ALACAK -PANKOBİRLİK GENEL BAŞKANI KONUK: ''ETLİYE SÜTLÜYE KARIŞMAYA KARAR VERDİK'' 

KONYA (A.A) - PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk, Konya Şeker A.Ş'nin 203 milyon liraya malolacak günlük bin 200 büyükbaş, 3 bin küçükbaş hayvan işleme kapasitesine sahip tesisinin temelinin törenle atılacağını belirterek, ''Etliye sütlüye karışmaya karar verdik'' dedi. 

     Konuk, Konya Şeker A.Ş. tesislerinde düzenlediği basın toplantısıyla tesis hakkında bilgi vererek, Tesisin 'Panagro' ismiyle hizmete açmayı planladıkları et ve süt entegre tesisinin Cuma günü düzenlenen törenle temelinin atılacağını söyledi. 
 
     Hayvancılığın geleceğine inandıklarını ve yatırımlarını büyütme kararı aldıklarını ifade eden Konuk, ''Tüketicinin daha ucuz et ve süt ürünleri tüketebilmesi için ülke hayvancılığının gelişmesi gereklidir. Sofraların geleceğinin teminat altında olmasının ülke hayvancılığının ayakta kalmasına bağlı olduğu bir gerçektir. Bunun için hem yatırım yapmak hem de yatırımların verimliliğini artırmak gerekiyor. Yani daha ucuz et, daha ucuz süt üretmemiz gerekiyor. Bu da akıllı ve planlı yatırımları hayata geçirmekle mümkün olur'' dedi. 
 
     Üretirken tüketmeyecek yatırımlara önem verdiklerini belirten Konuk, dünyanın en büyük et ve süt entegre gıda kompleksinin Konya'da kurulduğunu kaydetti. Konuk şöyle devam etti: 
 
     ''Tarımsal üretimin sürekliliğini ve sürdürülebilirliğini değişmez amacı kabul eden Konya Şeker'in üretici ortaklarının hayvancılık faaliyetleri ile hayvan varlığını artırmasını sağlayacak modelle destekleyeceği ve üretim zincirinde ilk halka olan hammadde üretiminden mamul ürün sunumuna kadar fark oluşturacak bir tesisin temelini atıyoruz. Sektörde yeniliklere imza atacak, teknolojisi ve üretim hacmi ile sektöründe öncü olacak Et ve Süt Entegre Gıda Kompleksi, günlük 4 bin 200 hayvan işleme kapasitesine sahip olacak.'' 
 
     Tesis sayesinde yaklaşık 50 bin ailenin ilave hayvancılıkla geçinebileceğini, 2 bin kişinin de istihdam edileceğini anlatan Konuk, tesisin Türkiye'nin dört bir yanından hayvan satın alabileceğini ve bunun sektörü canlandıracağını, dışa bağımlılıktan kurtaracağını vurguladı. 
     
     -TESİS 203 MİLYON LİRAYA MAL OLACAK- 
     
     Et ve süt üretiminin işlenmesiyle ilgili ülkemizde problemler olduğunu da savunan Konuk, şöyle devam etti: 
 
     ''Özellikle üreticinin üretiminin değer bulması gerekiyor. Et ve Balık Kurumundaki özelleştirmeden sonra artan sıkıntılarla üretici, ürününü değerlendireceği yerlere ihtiyaç duyuyor. Bununla ilgili Konya Şeker bir üretici kuruluşu olarak büyük bir et ve süt entegre tesisini Panagro markasıyla piyasaya sunacak. 
 
     Bu amaçla ilk olarak geçen yıl Avustralya'dan ithal edilen angus gebe düvelerle hayvancılık sektörüne girdik. Son olarak da ABD'den 1000 holsetin ırkı süt ineği ithal ettik. 5 yıl içinde 50 bin büyükbaş hayvan kapasitesine ulaşmayı planlıyoruz. Yaklaşık 203 milyon lira bir maliyetle hayata geçireceğimiz tesisi 62 bin metrekaresi kapalı olmak üzere 364 bin metrekarelik alanda inşa edeceğiz. 
 
     Konya'da faaliyet gösterecek tesisin dünyanın en büyük et ve süt entegre gıda kompleksi arasında yerini alacağını açıklayan Konuk, tesisin tam kapasite devreye girmesiyle üreticinin daha fazla kazanacağını, tüketicinin de kaliteli ve uygun fiyatlarla tüketim yapacağını söyledi. 
 
     ''Panagro markası ile dünya devleri arasına gireceğiz. Yani etliye sütlüye karışmaya karar verdik'' diyen Konuk, süt üretimiyle fiyatların aşağıya doğru düşeceğini, bölgede hayvancılığın birkaç misli büyük seviyeye ulaşacağını sözlerine ekledi. 

Ekleme Tarihi
26.05.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: PANKOBİRLİK: Etliye sütlüye karışmaya karar verdik




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız