Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 10 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Manisa 

Manisa İl Tarım Müdürlüğü tarafından yapılan gıda kontrol ve denetimlerinde, yılın ilk 5 ayında yaklaşık 3 bin iş yerinin denetlendiği bildirildi. 

 
İl Tarım Müdürü Ömer Çelik, yaptığı yazılı açıklamada, Manisa ve ilçelerde görevli 121 denetçi ile gıda işletmelerine yönelik geçen yıl 11 bin 665 denetimin gerçekleştirildiğini belirterek, bu yılın ilk 5 ayında denetlenen iş yeri sayısının 3 bine yaklaştığını ifade etti. 
 
Gıda analizlerinin yapılması ve takibi noktasında hiçbir sıkıntıları bulunmadığını kaydeden Çelik, sağlıklı ve güvenilir gıda tüketiminde tüketicilerin de sorumlulukları olduğunu hatırlattı. 
 
Çelik, "Tüketicinin öncelikle satın almak istediği gıda üründeki etiket bilgilerini kontrol etmesi gereklidir. Ürün etiketinde başta son tüketim tarihi, firmanın adı ve adresi, ürün bilgileri, izlenebilirliği sağlamak adına parti numarası olması, muhafaza şartları ve kullanım bilgisinin bulunması gereklidir. Bunun yanında Tarım ve Köyişleri Bakanlığınca verilmiş olan işletme kayıt numarasının olup olmadığının da kontrol edilmesi gerekir" dedi. (AA)

Ekleme Tarihi
26.05.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Manisa'da Gıda Denetimleri




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız