Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 13 Mayıs 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Ege’nin GAP’ı törenle hizmete açıldı  

Türkiye’nin 6’ncı, Ege Bölgesi’nin en büyük barajı olan Dalaman Akköprü Barajı ve Hidro Elektrik Santralı (HES), Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından törenle hizmete açıldı.

Muğla’nın Dalaman ilçesindeki, Akköprü Barajı ve HES’in açılış törenine, Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Muğla Valisi Fatih Şahin, daire müdürleri ve binlerce vatandaş katıldı. Çevre ve Orman Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Başbakanın sevgi ve selamlarını getirdiğini ifade etti. Türkiye’nin 6’ncı ve bu bölgenin en büyük barajının açılışı gerçekleştirdiklerini belirten Eroğlu, bölgeye hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.

Eroğlu, "Bu bölgenin taşkınlarını önlemesi için büyük bir faydası var. Taşkınları önleyecek. Bu baraj aynı zamanda büyük toprakları sulayacak ve elektir üretimi sağlayacağız. DSİ güçlü bir kurum bine yakın tesisi devreye soktu. Bu barajla birlikte 213 adet baraj ve göleti tamamlamış oluyoruz. Bu barajlarla 10 bin dekarlık araziyi suluyoruz. 2040-2050 yılına kadar içme ve kullanmaya suyunu sağladık. Bodrum Yarım adasının içme suyu sorunu kökünden bitirdik. DSİ büyük projelere imza atıyor. Önceden su akıyordu bizler bakıyorduk. Artık bütün suları değerlendirmek için 1600 HES kurulması için girişimler yapıldı. Bu HES’ler çok önemlidir." dedi.(CİHAN)

Bakan Eroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla 1000 günden 1000 gölet projesini hazırlıklarını yapacaklarını kaydederek, "Muğla için çok projelerimiz var. Heybemiz dolu geldi. Muğla’da 615 bin hektarlık alanda ağaçlandırma çalışması yapmış 28 milyon fidanı toprakla buluşturduk. bu senen 6 milyon 618 fidan toprakla buluşturulacak. Muğla’ya muhteşem bir kent ormanı kurarak yörük şenliklerini yapacağız. Burası muhteşem bir turizm bölgesi oluyor. Dalaman tanıtmak için muhteşem bir proje hazırlıyoruz. Şu dev tesis 1.4 milyar liraya mal oldu. Bu bölgede turistik tesisi yerleşim alanlarında bir daha taşkın olmayacak. Bu tesis bütün ülkemize hayırlı olsun." diye konuştu.

Ekleme Tarihi
28.05.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Ege’nin GAP’ı törenle hizmete açıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız