Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 04 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Kahramanmaraş Pazarcık ilçesinde yemeklik yağ, tarım ve tekstil sektöründe faaliyet gösteren Aksu Grup, organik tarım ve hayvancılık sektörüne yatırım kararı aldı.

Dalsu Yağ Genel Müdürü Hüseyin Dalkara, Aa muhabirine yaptığı açıklamada, 30 dönüm arazi üzerinde kuracakları serada organik domates yetiştireceklerini söyledi. 
 
Seranın ısıtmasını fabrikaları sayesinde yapılacağını ifade eden Dalkara, seranın uzun süredir düşündükleri bir sektör olduğunu belirtti. 
 
Bölgenin tarım yapmaya müsait olduğunu, seracılık için yaklaşık 6 milyon liralık bir yatırım yapacaklarını ifade eden Dalkara, şunları kaydetti: 
 
"Önümüzdeki yıl organik domates üretimine başlayacağız ve üretimin yüzde 90'ını ihracata yönelik olarak planlıyoruz. Özellikle Avrupa ile çalışmayı düşünüyoruz. Biliyorsunuz son yıllarda organik ürünler ön plana çıkmaya başladı. Avrupa'dan da böyle bir beklenti var. Büyük bir aksilik yaşamazsak önümüzdeki yıldan itibaren ihracata başlayacağız. " 
 
Dalkara, tarımın yanı sıra hayvancılık yatırımlarının da bulunduğunu, ilk etapta 500 büyükbaş hayvanla başlayacakları yatırımı kademeli olarak 2 bine çıkarmayı düşündüklerini vurguladı. 
 
Her iki yatırımla birlikte 70 kişiye istihdam sağlayacaklarını dile getiren Dalkara, yağ sektöründe önemli bir yere geldiklerini, ilçedeki fabrikada günlük 80 ton rafine yağ kapasitesi ile çalıştıklarını dile getirdi. 
 
Dalkara, yeni yatırımla birlikte Pazarcık ve ülke ekonomisine katkı sağlanacağını kaydetti. (AA)

Ekleme Tarihi
31.05.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Aksu Group'tan Organik Sera Yatırımı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız