Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 13 Mayıs 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 Ünlendi Barajı Iğdır Ovasına Hayat Verecek 

Iğdır'da yapılması uzun yıllardır tartışılan Ünlendi Barajı'nın tamamlanmasıyla birlikte ildeki tüm sulanabilir tarım arazilerinin suya kavuşacağı bildirildi.
 
Iğdır'da yapılması uzun yıllardır tartışılan Ünlendi Barajı'nın tamamlanmasıyla birlikte ildeki tüm sulanabilir tarım arazilerinin suya kavuşacağı bildirildi. 
 
Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından Iğdır'a yapılan yatırımlar kapsamında 2003-2010 yılları arasında ildeki çeşitli projelere 100 milyon 964 bin 972 TL yatırım yapıldığı, bunun da 95 milyon lirasının Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından kullanıldığı bildirildi. 
 
Çevre ve Orman Bakanlığı'nca yapılan yazılı açıklamada, bakanlık tarafından yapılan yatırımların büyük çoğunluğunun Iğdır'daki su problemini çözmeye yönelik olduğu belirtildi. 
 
Açıklamada, Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun Iğdır'a verdiği önem doğrultusunda kente yönelik yeni yatırım stratejilerinin belirlendiği belirtilerek, bölgede yarım kalan yatırımların ülke ekonomisine kazandırılması adına çok önemli neticeler elde edildiği kaydedildi. 
 
Bakanlıkça Iğdır, ilçe ve beldelerinin içme ve kullanma suyu ihtiyacının karşılanması ile ilgili etüt ve incelemelerin yapıldığı bildirdi. 
 
Açıklamada, ayrıca şunlara yer verildi: 
 
"Iğdır ve ilçelerinin 2050 yılına kadar içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılamaya yönelik dev bir proje olan Ünlendi Barajı'nın planlama ve proje çalışmalarına başlanmıştır. Çalışmaların tamamlanmasının ardından barajın inşaatına geçilecektir. Iğdır ilinde, Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından projeler süratle tamamlanarak vatandaşların istifadesine sunulurken, Ünlendi Barajı sulamasıyla Tuzluca ilçe merkezi ve 19 köye ait 103 bin 100 dekar tarım arazisi de sulanacak ve böylece Iğdır ilinin sulanabilir tarım arazilerinin tamamı sulu tarıma kavuşmuş olacaktır. " 
 
DSI tarafından son 7 yılda Batı Iğdır Ovasında yaklaşık 100 bin dekar alanda kanalların yenilendiği ve sulama şebekesine kavuşturulduğu ifade edilen açıklamada, aynı proje kapsamında Karakoyunlu ilçesinde 11 bin dekar alanda sulama inşaatına başlanacağı bildirildi. 
 
Öte yandan, Iğdır'da ağaçlandırma seferberliği kapsamında 2003-2010 yıllarını kapsayan dönemde toplam 55 bin dekar alana 6 milyon 674 bin adet fidan dikildiği kaydedildi. (AA)

Ekleme Tarihi
01.06.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Ünlendi Barajı Iğdır Ovasına Hayat Verecek




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız