Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 13 Mayıs 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Çin’de temiz içme su sıkıntısı giderek büyüyor 

Çin, son 50 yılın en kurak yılını yaşanıyor. Çin'in uzun süredir etkili olan kuraklığın en çok hissedildiği eyalet olan Hunan’da, 1,11 milyon kişinin içme suyu sıkıntısıyla karşı karşıya olduğu bildirildi.
Çin resmi Xinhua ajansının haberine göre, 1910'dan beri en düşük miktarda yağışların görüldüğü Hunan eyaletinde, 709 bin hektarlık alan kuraklıktan doğrudan etkilendi. Bölgeye kuraklıkla mücadele için 310 milyon yuan (yaklaşık 47 milyon dolar) yardım yapıldığı belirtildi.
    Aynı şekilde ülkenin ekonomi başkenti olarak bilinen Şanghay'da da son 138 yılın en düşük yağış oranının görüldüğü kaydedildi. Metropolde yılbaşından bu yana 132.9 milimetre yağış görüldüğü ve bu miktarın 1873'den bu yana görülen en düşük yağış olduğu ifade edildi.
Çin Vatandaşlık İşleri Bakanlığının verilerine göre, ülkenin özellikle Yangzı nehrinin havzasında devam eden şiddetli kuraklık nedeniyle 34,83 milyon kişi kuraklıktan etkilendi. Ülkenin Jiangsu, Anhui, Jiangxi, Hubei ve Henan eyaletlerinde 4,23 milyon kişinin içme suyu bulmakta güçlük çektiği, 5,06 milyon kişinin yardıma ihtiyacı olduğu bildirildi. Ayrıca milyonlarca çiftlik hayvanının da içme suyu sıkıntısı yaşadığı bildirildi. Ülkede 3 milyon 705 bin hektar tarım alanının da kuraklıktan etkilendiği ifade edildi.(CİHAN)

Ekleme Tarihi
02.06.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Çin’de temiz içme su sıkıntısı giderek büyüyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız