Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 12 Mayıs 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
sahte içki 

 ANKARA (A.A) - Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO), sahte içkinin, kayıt dışının ve yetersiz denetimin sonucu olduğunu belirtti. 


     ZMO'dan yapılan yazılı açıklamada, son günlerde Bodrum'da yaşanan ve ölümle sonuçlanan sahte içki zehirlenmesi olayıyla, gıda güvenliğinin bir kez daha acı bir biçimde gündeme geldiğine dikkat çekildi. 
     Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ile Tütün, Tütün Mamulleri ve Alkollü İçkiler Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (TAPDK) alkollü içkilerle ilgili denetimleri yürüttüğünün hatırlatıldığı açıklamada, denetimlerin yeterince yapılmadığı ve alkollü içkilere yüksek oranlarda vergi uygulamasının kayıt dışını ve sahteciliği körüklediği öne sürüldü. Açıklamaya, şöyle devam edildi: 
     ''Acilen Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ve TAPDK'ya, üstlendikleri sorumluluğu etkin bir biçimde yürütebilecekleri sayıda, konusunda eğitimli eleman alınmalı, denetim koşullarının iyileştirilmesi önceliğimiz olmalıdır. 
     Söz konusu ürünlere uygulanan vergi oranları gözden geçirilmeli, kayıt dışının önüne geçmek için tüm kurum ve kuruluşlar işbirliği yapmalı, tüketicinin uygun fiyatlarla güvenli bir biçimde tercih ettikleri ürüne ulaşmaları sağlanmalıdır. 
     Meslek odaları ile işbirliği yapılarak, iş yerlerinin konusunda uzman mühendis çalıştırıp çalıştırmadığı etkin olarak denetlenmelidir... Gümrüklerin yönetim kapasitelerinin geliştirilmesi gereklidir. Kaçakçılık ve kaçak üretim ile mücadele için cezalar artırılmalıdır.'' 

Ekleme Tarihi
03.06.2011
Ekleyen Kişi
Mert KÖKER


Link: Bodrum'da turist rehberlerinin zehirlenmesi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız