Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 25 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Çilekler çiftçinin yüzünü güldürüyor 

 SAKARYA (İHA) - Sakarya İl Özel İdaresinin katkılarıyla Serdivan ilçesi Çubuklu Köyü'nde kurulan çilek bahçeleri İl ve ilçe Tarım Müdürlüğündeki Teknik elemanları tarafından kontrol edildi.

Sakarya İl ve Serdivan İlçe Tarım Müdürlüğü'nün teknik elemanları yaptıkları incelemeler sırasında çiftçilerin çilek bahçelerini gezerek, sorunları dinlendi. Yaşanan sorunlar karşısında çözüm önerileri ortaya koyan teknik elemanlar üreticilere bazı tavsiyelerde de bulundu.
 
Çubuklu Köyü kahvehanesinde yapılan çiftçi ziyaretinde Çilek yetiştiriciliğinin geliştirilmesi ile ilgili üreticilere bilgi aktaran teknik elemanlar sulu tarım gerektiren çileğin alternatif bir ürün olarak Pazar payının yüksek olması nedeniyle hızla yaygınlaştığına dikkat çektiler.
 
Teknik elemanlar üreticilere ilaç hakkında da bilgilendirmede bulunarak, “Çiftçilerimiz ilaç kalıntısı konusunda çok dikkatli olmalı. Üreticilerimizin hangi ilaçları kullanması gerektiği konusunda biz kendilerine her zaman yardımcı olmaya hazırız” dediler.
 
Çiftçilerin alternatif ürün olarak yetiştirip, yapılan desteklemeler ile yaygınlaşması sağlanılan çilek yetiştiriciliği her geçen yıl gözle görülür bir artış gösteriyor. Geçtiğimiz yıllardaki verimlilik ve satış fiyatları ile çiftçilerin yüzünü güldüren çilek, bu yıl da çiftçinin yüzünü güldüreceğe benziyor.
 

Ekleme Tarihi
04.06.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Çilekler çiftçinin yüzünü güldürüyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız