Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 10 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Bakkallar,market yasasının çıkmasını istiyor 

KİLİS (İHA) - Kilis Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Hasan Tatar, 10 yıldır gündemde olan marketler yasasının 12 Haziran 2011 tarihinde yapılacak genel seçimlerde kurulacak yeni hükümet tarafından TBMM gündemine alınarak yasalaşmasını istediklerini söyledi.

Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Hasan Tatar, Ankara Bakkallar Odası Başkanı ve Türkiye Bakkallar Federasyonu Başkanı ve TESK Genel Başkanı Pendevi Palandöken'in devamlı dile getirdiği marketler yasasının bir türlü TBMM gündemine alınmadığını belirtti.

Tatar, "perakende piyasasını düzenleyen çalışmanın geçmesi için uzun zamandır bekleyen bakkalların umudu, seçimden sonraya kalmıştır. Bakkal esnafının yüzünü güldürecek, şekilde hayata geçmesini istemekteyiz. Büyük alış-veriş merkezlerinin yok olma noktasına getirdiği bakkal esnafı, genel seçimlerden sonra, yıllardır perakende piyasasına kural getirilmesini umutla beklemekte, haksız rekabetin de sona erdirilmesini istemektedir. Amacımız, perakendeciliğin mihenk taşlarından olan bakkal esnafımızın

yaşamasını sağlayan düzenlemenin yapılmasıdır. Kilis küçük bir yer olmasına rağmen mevcut 11 yerel market ve küçülerek mahalle aralarına kadar giren 6 adet yabancı sermayeli market bulunmaktadır. Son olarak ilimizde bakkal ve marketlere toptan gıda satıcılığı adı altında açılmasına rağmen, sisteminin dışına çıkarak perakende satış yapmaya başlayan firma ile görüştük. Bu satıştan vazgeçtiler. Kendilerine teşekkür ediyorum" dedi.

Ekleme Tarihi
04.06.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Bakkallar,market yasasının çıkmasını istiyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız