Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
şeftali 

Türkiye'nin meyve üretim merkezi konumunda olan Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde üreticiler, şeftali veriminden memnun. 

 
Kirazda beklediği verimi alamayan meyve üreticileri, özellikle ihracat kirazında geçtiğimiz yıla göre üretiminin yüzde 60 oranında azalması üzerine, umudunu şeftaliye bağladı. 
 
Lapseki'de yaklaşık 20 yıldır meyve üretimi yapan Mustafa Arabacı, kirazda bekledikleri ürünü alamayacaklarını belirterek, kiraz ağaçlarında meyvenin yok denecek kadar az olduğunu söyledi. 
 
Şeftalide ise ürünün çok fazla olduğunu kaydeden Arabacı, "Kirazdaki açığımızı şeftali gelirinden kapatacağız. Geçtiğimiz yıl 10 bin kasa civarı şeftali üretiminin bu yıl 13 bin kasa olmasını bekliyorum. Fiyatlar da iyi giderse kirazdaki açığımızı şeftaliden kapatırız" dedi. 
 
Lapseki İlçe Tarım Müdürü Galip Yılmaz ise ilçe genelinde her yıl ortalama 50 bin ton civarında şeftali üretiminin yapıldığını söyledi. 
 
Üretilen şeftalinin yaklaşık 20 bin tonunun ihraç edildiğini belirten Yılmaz, şeftali üretiminin bu yıl çok iyi olduğunu kaydetti. 
 
Üreticinin gerekli işçiliği gösterememesi durumunda üründeki kalitenin düşeceği uyarısında bulunan Yılmaz, "Biz ilçe müdürlüğü olarak meyve bahçelerini devamlı geziyoruz, üreticilerimiz bu konuda çok hassas davranıyor. Gerekli çalışmaları yapıyorlar. Gerek meyve seyreltmekte olsun, gerekse ilaçlama işlerini titizlikle sürdürüyorlar. Biz de müdürlük olarak gerekli çalışmaları yaparak üreticimizi bilgilendiriyoruz" diye konuştu. (AA)

Ekleme Tarihi
09.06.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Kirazda İstediği Verimi Alamayan Üretici Umudunu Şeftaliye Bağladı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız