Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Kars Valisi Ahmet Kara, Kars’ta çok önemli bir yeri olan kazın, tırnağından, tüyünden, ciğerine kadar her şeyinin değerlendirildiğini söyledi.

Kara, kazın etinin protein yönünden çok zengin olduğunu da vurgulayarak, “Kars denince akla kaz geliyor. Sebebi ise; kaz eti kümes hayvan eti olmasına rağmen kırmızı et kadar protein yönünden zengin olmasıdır. Dolayısıyla bizim bölgemiz için önemi büyüktür.” dedi.

Kars Tarım İl Müdürlüğünde düzenlenen, 'Hanımelleriyle Bahçelerden Sofralara Organik Sebze Projesi'nin sahibi olan bayanlara sertifikaları düzenlenen törenle verildi. Vali Kara, proje sahiplerine sertifikalarını verdi. Törende ayrıca, Kazı Kazan projesi kapsamında projeye dahil olan bayanlara, 20 adet kaz palazı (yavrusu) hediye edildi.

Tarım İl Müdürü Yusuf Yurdalan, projelerden, 'Hanımelleriyle Bahçelerden Sofralara Organik Sebze Projesi'nin 97 bin 232 TL’ye mal olduğu için diğer proje olan kazı kazan projesi dahilindeki ödüllerini 20 kaz palazından 15’e düşürmek durumda kaldıklarını belirtti.

Vali Kara ise bu ödüllerin 20’ye çıkartılması için özel idarenin destek vereceğini ifade ederek, “Kaz üretilmesi güç olan bir hayvandır, yavrularının ve kendisinin bakımı oldukça zordur. Buna rağmen Kars ile özdeşleşmiş bu hayvanların üretimi için emek sarfeden herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Tarım İl Müdürlüğünde yapılan sertifika törenine Kars Valisi Ahmet Kara, Cumhuriyet Başsavcısı Adem Yazar, Tarım İl Müdürü Yusuf Yurdalan, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Ömer Bolat, İl Müftüsü İlyas Gümüş, Sosyal Hizmetler Müdürü Doğan Gül, Sağlık il Müdürü Dr.Fahri Sevinç ve kurum amirleri ile sertifika sahibi bayanlar katıldı. (CİHAN)

Ekleme Tarihi
09.06.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Vali Kara: Kars denilince akla kaz geliyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız