Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 16 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 Kipa’dan 80 milyon sterlin yatırım 

Tesco Kipa bu yıl 25’i süpermarket olmak üzere 40 yeni mağaza açmayı planlıyor. 2 binden fazla kişiye istihdam sağlayacak olan marka 80 milyon sterlin yatırım yapacak

İngiliz perakende zinciri Tesco’nun Türkiye’deki iştiraki olan Kipa, bu yıl 40 mağazaya 80 milyon sterlin yatırım yapmayı planlıyor. Böylece, 2 binden fazla kişiye ek istihdam sağlayacak olan Kipa’nın CEO’su Paul Ritchie, yapılacak yatırımlarla çift haneli büyüyeceklerini anlattı. Geçen yıl 1.65 milyar TL ciro elde ettiklerini hatırlatan Ritchie bu yıl için 2 milyar TL ciro hedeflediklerini dile getirdi.

Türkiye’de mağaza açarak büyümeyi planladıklarını anlatan Paul Ritchie, “Organik ya da inorganik büyürüz gibi keskin stratejimiz yok. Amacımız mağaza açarak büyümek. Ancak çok uygun bir fırsat çıkarsa görmezden gelmek gibi bir durumumuz olmaz. Ancak özellikle bir satın alma arayışımız yok” diye konuştu.

22 ilde 124 mağaza ve 8 bin çalışana sahip Kipa’nın hipermarket, süpermarket, express ve extra olmak üzere 4 formatta mağazaları olduğunu anlatan Ritchie, açılacak 40 mağazadan 25’inin süpermarket olduğunu belirtti.

İstanbul’un, Tesco’nun dünya çapındaki önemli satınalma merkezlerinden biri olduğunu kaydeden Kipa Express ve Supermarket Format Direktörü Suat Demirel ise Kipa’nın geçen yıl Türkiye’den 300 milyon liralık ihracat yaptığını, hedeflerinin ise 5 yıl içinde bu tutarı 600 milyon liraya çıkarmak olduğunu söyledi.

 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
11.06.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Kipa’dan 80 milyon sterlin yatırım




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız