Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Meyve bahçelerinde eküy projesi uygulanıyor 

Antalya'nın Korkuteli ilçesinde Tarım İlçe Müdürlüğü ekipleri elma ve armut bahçelerinde 'Entegre ve Kontrollü Ürün Yönetimi' projesi kapsamında çalışmalarını sürdürüyor.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığınca 2010 yılında başlatılan 'Entegre ve Kontrollü Ürün Yönetimi' proje kapsamında çalışmalarını sürdüren ziraat mühendisleri Vural Basım, Recep Büyükköy, Fatma Kalın, Osman Kaplan ve Fehmi Tekin Yazır köyünde projenin kapsamı hakkında bahçe sahiplerine bilgi verdi. 2010 yılında kimyasalların yönetimi, özellikle ihracat ve iç tüketime sunulan taze sebze ve meyvelerde kalıntı sorununun yaşanmaması için amacıyla 'Entegre ve Kontrollü Ürün Yönetimi' proje çalışmaları başlatıldığını bildirilirken, tarladan sofraya güvenilir taze sebze ve meyve üretimi ve güvenilir gıda ağı sistemi oluşturulacağı, tarımsal üretim aşamasında insanı, çevreyi ve hayvan sağlığını tehdit eden risk unsurları giderilecek ve tarımsal üretimde izlenebilirlik sağlanacağı kaydedildi.

Proje ile ürünlerin entegre ve kontrollü ürün belgesi, logo ve Mavi Bayrak ile belgelendirileceği, ürünlerin tanıtımının yapılacağı, tüketici bilincinin arttırılması ile pazarlamanın kolaylaştırılacağı, pazarlama imkanlarının artırılacağı, Pestisit kullanımının kontrol altına alınacağı ifade edildi.

Bilinçli üretim ve bitki koruma çalışmaları hedefi doğrultusunda hazırlanan EKÜY Projesi'nde üreticilerin teknik talimatlar doğrultusunda faaliyetlerini sürdürmeleri, kendi tarlası, bağı ve bahçesindeki hastalık, zararlı yabancı otları ve doğal düşmanları tanımaları ve mücadele yollarını öğrenmeleri, tarım ilaçlarını reçete ile almaları, uygulayıcı sertifikalarını almaları ve üretici kayıt defterini tutmaları sağlanacağı belirtildi.

EKÜY Projesi'nin Korkuteli'nde 15 bin elma ve 15 bin ağaç armut alanı olarak uygulanmaya başladığı bildirilirken, Tarım İlçe Müdürlüğünün üreticilere broşür ve el kitapları dağıttığı, bahçelere proje simgesi Mavi Bayrak asıldığı, çiftçilere uygulamalı eğitimler verildiği kaydedildi.

 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
13.06.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Meyve bahçelerinde eküy projesi uygulanıyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız